Connect with us

Privreda

Termal vraća stari sjaj

Nekadašnji najveći proizvođač pločastih radijatora u BiH na putu je potpunog oporavka i povratka stare slave. „Termal“ je prije rata svoje proizvode plasirao na tržišta bivše Jugoslavije, Austrije i Njemačke.

Nakon višegodišnje pauze u radu preduzeće je obnovilo svoju proizvodnju zahvaljujući firmi „Lafat Komerc“ iz Kalesije koja je kupila „Termal“ u stečaju i užurbano obnavlja proizvodnju. Već se uveliko krenulo sa proizvodnjom kotlova na pelet i cisterni za ulje i gorivo koje su, kako nam je rekao direktor Termala Mahir Hamzić, uglavnom namijenjene za izvoz u Holandiju.

U „Termalu“ već radi oko 60 radnika, a do kraja februara 2018. godine zaposliće se još oko 80 novih radnika, rekao je Hamzić. Do tada bi trebalo da se završe dvije nove hale. Jedna će služiti za proizvodnju peleta, a u drugu će se izmjestiti proizvodnja peći i cisterni.

Nakon toga oslobodiće se se stara hala u kojoj se obnavljaju linije za proizvodnju radijatora. Tu će se instalirati i nova lakirnica i nakon toga će se krenuti sa proizvodnjom radijatora.

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

More in Privreda