Connect with us

Privreda

Stipendije za srednjoškolce bravarskog smjera

Srednjoškolci bravarskog smjera iz Lopara mjesečno će dobijati stipendije u iznosu od po 50 КM, a novac će izdvajati firma „Termoelektro oprema“ i opština Lopare.

Ugovor o stipendiranju učenika danas su potpisali načelnik opštine Lopare Rado Savić i direktor firme „Termoelektro opreme“ Mladen Arsenović.

Savić je rekao da će opština Lopare i „Termoelektro oprema“ davati po 25 КM i da se nada da će to zainteresovati učenike za bravarsko-metalsku struku.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je ministar za privredu i preduzetništvo Republike Srpske Vjekoslav Petričević koji je istakao da se u Loparama vidi dobra saradnja lokalne vlasti i privrednika, što smatra veoma bitnim.

„Bez dobrog sluha privrednika i lokalne zajednice ne može doći do konkrentih projekata niti rješavanja brojnih problema, što se tiče i privrede, zapošljavanja i zadržavanja radne snage“, rekao je Srni Petričević.

On je istakao da je danas veoma teško održati radna mjesta, te je pohvalio otvaranje novog pogona i zapošljavanja u Loparama.

Petričević je pozdravio aktivnosti većinskog vlasnika „Termoelektor opreme“ Ilije Stjepanović u Loparama, koje smatra od velikog značaja za opštinu i Republiku Srpsku.

Direktor „Termoelektro opreme“ Mladen Arsenović rekao je da su podijelili veliki broj stipendija za srednjoškolce i studente, kao i niz protokola o tehničko-poslovnoj saradnji sa prestižnim i obrazovim ustanovama.

„Sve učenike koji u Loparama pohađaju prvi i drugi razred srednje škole metalskog smjera stipendirali smo bez izuzetka i ograničenja“, rekao je Arsenović.

(Srna)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Facebook

Advertisement

More in Privreda