Connect with us

Privreda

Načelnik Lopara Rado Savić dobitnik nagrade za doprinos razvoju

Načelnik opštine Lopare Rado Savić dobitnik je prestižne nagrade na Međunarodnoj naučnoj agrobiznis konferenciji „MAK 2019“ koja se održava na Kopaoniku.

Savić je dobio povelju za doprinos razvoju preduzetništva, agroprivrede, turizma i kulture zapadnog Balkana.

– Veliko mi je zadovoljstvo, kao i mojih saradnika, na ovoj nagradi. Ova naučna konferencija je odlična prilika da se promovišu potencijali opštine Lopare – rekao je Savić.

On je izrazio uvjerenje da će Lopare biti prepoznatljiva na turističkoj mapi zapadnog Balkana.

U ime organizatora „ MAK 2019“, Marija Jovičić istakla je da je po popreporuci organizatora i ocjena stručnog međunarodnog žirija dodjeljeno ukupno 11 povelja „Dolina vekova, kraljeva i jorgovana“, koja se dodjeljuje za doprinos razvoju preduzetništva, agroprivrede, turizma i kulture zapadnog Balkana.

– Nagrada je regionalnog karaktera namijenjena pojedincima iz svih oblasti, a smbolizuje mudrost, ljubav, ambiciju, nadu i vječnost – navela je Jovičićeva.

Ona je rekla da je cilj šeste po redu naučne konferencije „MAK 2019“ da se na naučnoj osnovi analiziraju i prikažu sinergijski rezultati nauke i prakse, kao i mogućnosti realne podrške izvozu na tržište Ruske Federacije i priključenju Srbije u EU. Ističe da u skladu sa pregovaračkim poglavljima 11, 12 i 13, a to su poljoprivreda i ruralni razvoj, veterinaska i fitosanitara politika i ribarstvo.

– Centralna tema i radni naslov konferencije je „Evropski put – put uspjeha“, a slogan konferencije je „Uvijek na vrhu“ – naglasila je Jovičićeva.

U prethodnim godinama ove predstižne nagrade dobijali su: Emir Kusturica, gradonačelnici više gradova iz regiona, predsјednici privrednih komora u regionu, poznati brendovi iz više država zapadnog Balkana, poznati i ugledni privrednici i naučni radnici, Fondacija Novak Đoković, Javni servis Srbije RTS, Televizija Pink, Fiat Automobili i drugi.

(Srna)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Facebook

Advertisement

More in Privreda