Connect with us

Privreda

Destilerija iz Bobetinog Brda osvojila četiri zlatne medalje u Srbiji

Destilerija „Epoha“ iz Bobetinog Brda kod Lopara osvojila je četiri velike zlatne medalje za rakije šljivovicu, viljamovku, kajsijevaču i travaricu na Trinaestom međunarodnom sajmu šljiva u Osečini kod Valjeva u Srbiji.

Vlasnik destilerije Bojan Džuveleković rekao je Srni da je „Epoha“ osvojila srebreni šampionski pehar za ukupan plasman na sajmu.

„Veoma smo ponosni na nagrade u ovoj godini s obzirom na to da su naše rakije `mlade`, a već su osvajale sva priznanja na sajmovima gdje smo se pojavljivali“, kaže Džuveleković.

Prema njegovim riječima, kapacitet destilerije u Loparama je 40.000 litara rakije godišnje, sa radom su počeli prošle godine i u sezoni upošljavaju do 20 radnika iz podmajevičkog kraja.

Direktor Turističke organizacije „Podgorina“ iz Osečine Svetozar Gačić rekao je Srni da je na trodnevnom sajmu šljiva, trinaestom po redu, bilo više 200 izlagača.

„Ove godine smo imali najbolji odziv izlagača i sva mesta su bila popunjena već mesec dana pre sajma, kao i smeštajni kapaciteti“, rekao je Gačić.

Zamjenik predsjednika opštine Osečina Nenad Stevanović dodijelio je medalje pobjednicima i naveo da je u konkurenciji bilo 177 uzoraka rakije od 56 proizvođača.

Svečano zatvarajući sajam, predsjednik opštine Osečina Dragan Aleksić dodijelio je pehare pobjednicima u ukupnom plasmanu i ocijenio da je organizacija sajma bila uspješna i da je ova manifestacija postala tradicija koja okuplja proizvođače iz regiona.

„Osečina je poznata po uzgoju voća, pre svega šljive, a sajmom predstavljamo potencijale naše opštine i našega kraja“, rekao je Aleksić.

(Srna)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Facebook

Advertisement

More in Privreda