Connect with us

Privreda

Loparska firma zapažena na sajmu u Kini

Firma za preradu drveta „Vud vorld“ iz Mačkovca, kod Lopara, učesnik je Sajma namještaja u kineskom gradu Gvandžo i za samo jedan dan na njenom štandu našlo se oko 400 posjetilaca, a dogovorena je i jedna posjeta kineskih privrednika ovoj podmajevičkoj opštini.

Suvlasnik ove firme, koja svoje proizvode izvozi na kinesko tržište, Dragan Kulić izrazio je zadovoljstvo učešćem na sajmu, a posebno zainteresovanošću kineskih firmi za asortiman proizvoda koji nudi „Vud vorld“.

„Posjeta na štandu naše firme je prevazišla očekivanja, već prvog dana sajma bilo je oko 400 posjetilaca zainteresovanih za proizvode koje nudimo“, rekao je Kulić.

On je dodao da je dogovorio posjetu kineskog partnera, zainteresovanog kupca, koji će posjetiti firmu i opštinu Lopare već naredne sedmice.

Kulić je napomenuo da je firma „Vud vorld“ jedina iz Republike Srpske koja je učesnik ovog prestižnog sajma i da na svom štandu izlaže proizvode od drveta, prije svega, od parenog drveta.

„Naše poluproizvode od parenog drveta, parene suve elemente i proizvode od bukve izvozimo na kinesko tržište koje je najveće u svijetu i trenutno najbolje“, rekao je Kulić.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je nakon odlaska ove firme na Sajam u Kinu rekao Srni da je pokretanje fabrike i njena prezentacija na najvećem sajmu u svijetu, ali i plasiranje proizvoda na kinesko tržište, veliki pomak i uspjeh za opštinu Lopare, ali i Republiku Srpsku.

Fabrika za preradu drveta počela ja sa radom prošle godine, nakon što je 2004. godine prestala sa radom, prostire se na 37.000 metara kvadratnih i ima 240 mašina za proizvodnju, a zapošljava 50 radnika.

Sajam u kineskom gradu Gvandžo otvoren je juče i traje do 31. marta.

(Srna)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

More in Privreda