Connect with us

Privreda

Održan prvi Sajam zapošljavanja, poslodavci ponudili više od 200 radnih mjesta

Prvi Sajam zapošljavanja u Loparama okupio je danas 21 poslodavca koji su zainteresovanim radnicima ponudili više od 200 radnih mjesta.

Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić rekao je na otvaranju sajma da je u protekle dvije godine Zavod sa 104.000 KM finansirao različite projekte zapošljavanja u privredi opštine Lopare.

„Vjerujem da ćemo putem ovakve vrste saradnje zainteresovati privrednike iz ove opštine i za naše projekte planirane u ovoj godini“, rekao je Vujičić.

Prema njegovim riječima, na evidenciji Zavoda za zapošljavanje u Loparama je 1.107 nezaposlenih lica.

Vujičić je nakon otvaranja Sajma zapošljavanja sa načelnikom Lopara Radom Savićem potpisao Protokol o međusobnoj saradnji s ciljem bržeg i efikasnijeg rješavanja pitanja nezaposlenosti.

Savić je izrazio zadovoljstvo što su u protekloj godini zaposlena 392 lica sa evidencije nezaposlenih na području opštine Lopare.

„Sajam zapošljavanja rezultat je pozitivnog privrednog razvoja u prethodnoj godini koji je ostvaren otvaranjem radnih mjesta i radom 10 privrednih subjekata koji su doprinijeli smanjenju broja nezaposlenih lica“, rekao je Savić novinarima.

On očekuje da će u ovoj godini u Loparama biti otvoreno još 200 novih i održivih radnih mjesta.

Savić je najavio i nastavak rada opštinske vlasti na privlačenju potencijalnih investitora u ovaj majevički kraj.

„Proteklih mjeseci dovodili smo u našu opštinu potencijalne strane investitore, imamo garancije od domaćih firmi i naših ljudi iz dijaspore da će se otvarati novi pogonski kapaciteti koji će zapošljavati radnike“, rekao je on.

Inženjer za ljudske resurse firme „Termoelektro“ Ljubinka Marković rekla je novinarima da su na Sajmu zapošljavanja u Loparama ponudili posao za 100 radnika sa zanimanjem bravara, zavarivača i cjevara.

Zamjenik direktora firme „Kristin mod“ Obradin Božić rekao je da ova firma na Sajmu zapošljavanja traži 30 radnika u industriji konfekcije i da je taj konkurs dugotrajan za područje Bijeljine i opština Ugljevik i Lopare.

(Srna)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Facebook

Advertisement

More in Privreda