Connect with us

Politika

Poslanici SDS i opštinsko rukovodstvo o razvojnim projektima

Članovi Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koje je predvodio šef Kluba Miladin Stanić, posjetili su danas opštinu Lopare i sa opštinskim rukovodstvom razgovarali o daljem razvoju i budućim projektima ove lokalne zajednice.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić rekao je da je na današnjem sastanku upoznao poslanike SDS-a o lokalnim problemima, te da ovoj lokalnoj zajednici treba podrška viših nivoa vlasti.

„Polovina teritorije Srpske pripada nerazvijenim opštinama i zato je potrebno promijeniti određena zakonska rješenja kako bi im se pomoglo da zadrže stanovništvo“, rekao je Savić novinarima.

„Očekujem od poslanika SDS-a da djeluju opoziciono, realno, sa konrektnim prijedlozima o poboljšanju uslova života građana, a da i načelnicima budu podrška, da naše inicijative iznesu pred parlament“, rekao je Savić i dodao da svi narodni poslanici treba da posjećuju opštine i upoznaju se o njihovim problemima.

Stanić je konstatovao da je u Loparama u posljednje vrijeme poboljšan kvalitet života građana, navodeći infrastrukturne projekte, otvaranje radnih mjesta i dolazak stranih investitora.

„Današnja priča bila je usmjerena i na moguću saradanju sa Vladom Srpske. To je nada da će i Vlada Srpske, kao i Narodna skupština, koja je najveće zakonodavno tijelo u Republici Srpskoj, ravnomjerno pomoći svim lokalnim zajednicima, što je naš cilj“, rekao je Stanić.

Potpredsjednik Narodne skupštine Srpske Sonja Jovičević Karadžić izrazila je zadovoljstvo što je nakon dužeg vremena u Loparama, ističući da je vidljiv napredak u razvoju ove majevičke opštine.

(Srna)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Facebook

Advertisement

More in Politika