Connect with us

Politika

Budžet opštine Lopare za narednu godinu 5,75 miliona KM

Skupština opštine Lopare usvojila je danas budžet za narednu godinu u iznosu od 5,75 miliona KM, što je za 380.000 KM više od ovogodišnjeg budžeta prije rebalansa.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić rekao je novinarima da je budžet razvojnog i socijalnog karaktera, te da su prioriteti za narednu godinu infrastrukturni projekti – poboljšanje vodosnabdijevanja, dalja izgradnja putne mreže i sanacija posljedica od klizišta.

„Biće izdvojeno 150.000 KM za sufinansiranje izgradnje 29 kuća porodicama koje su ostale bez domova u klizištima 2014. i 2015. godine“, najavio je Savić.

On je rekao da će tako biti ostvaren cilj lokalne zajednice – izgradnja 100 kuća u posljednje tri godine.

„Za mjere populacione politike iz opštinskog budžeta biće izdvojeno 50.000 KM, za sport i fizičku kulturu 100.000 KM, te za potrebe boračkih kategorija 70.000 KM“, naveo je Savić pojedinosti iz budžeta za 2019. godinu.

Opozicioni odbornik SNSD-a Đoko Vasić rekao je da je budžet lokalne zajednice za narednu godinu previše tijesan.

„Mislim da je budžet previše tijesan za ispunjavanje svih obaveza i potreba, te da bi trebao biti na nivou ovogodišnjeg rebalansa, ili 100.000 KM veći, da bi se sve obaveze izmirile“, rekao je Vasić novinarima.

Odbornici su danas usvojili i rebalans budžeta za ovu godinu u iznosu od 5,85 miliona KM, kojim je lokalna kasa uvećana sa prvobitnih 5,37 miliona KM, a usvojeni su i programi rada načelnika opštine i Skupštine opštine za narednu godinu.

Predsjednik Skupštine opštine Lopare Milenko Ristić rekao je novinarima da je lokalni parlament u ovoj godini ispunio program rada i da su svi akti donošeni u zakonskom roku, sa velikom većinom glasova.

„Uspješnim radom i kreiranjem politike na dobrobit građana Lopara, kao i efikasnim odgovorima na sve zahtjeve investitora, doprinijeli smo realizaciji brojnih projekata i ukupnom razvoju opštine Lopare“, ocijenio je Ristić.

(Srna)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Facebook

Advertisement

More in Politika