Некатегоризовано

Zoom Povećao Prognoze Profit I Prihoda Zahvaljujući Tehnologiji Veštačke Inteligencije

Summary

Beleška: Ovaj članak je originalno objavljen 20. novembra od strane Reutersa. Ovaj članak je novi tekst koji koristi originalnu činjenicu, ali se značajno razlikuje od originala, pružajući sveži pogled na temu. Zoom Video Communications je povećao svoje godišnje prognoze prihoda […]

Zoom Povećao Prognoze Profit I Prihoda Zahvaljujući Tehnologiji Veštačke Inteligencije

Beleška: Ovaj članak je originalno objavljen 20. novembra od strane Reutersa. Ovaj članak je novi tekst koji koristi originalnu činjenicu, ali se značajno razlikuje od originala, pružajući sveži pogled na temu.

Zoom Video Communications je povećao svoje godišnje prognoze prihoda i profita, kako je integracija tehnologije veštačke inteligencije u njihove proizvode doprinela rastu potražnje u vreme hibridnih radnih modela.

Zoom, Microsoft-ov Teams i Cisco-ov Webex postali su poznati u domaćinstvima tokom COVID-19 karantina i održali su stabilnu potražnju kako su mnoge kompanije prešle na hibridne radne modele.

Zoom očekuje godišnji profit po akciji u rasponu od $4.93 do $4.95, što je veće od prethodne prognoze od $4.63 do $4.67.

Takođe su povećali prognozu godišnjeg prihoda na raspon od $4.506 milijardi do $4.511 milijardi, u odnosu na prethodni raspon od $4.485 milijarde do $4.495 milijardi.

CEO Erika Juana je izjavio: „Jačali smo Zoom-ov sve-u-jednom inteligentnom platformom za saradnju dodavanjem naprednih mogućnosti kao što su Zoom AI Companion i nastavili smo da razvijamo rešenja za angažovanje klijenata i zaposlenih“.

Zoom-ov AI Companion, koji je predstavljen tokom trećeg tromesečja, omogućava plaćenim korisnicima pristup funkcijama kao što su sažeci sastanaka i pregledi, kao i podsticaji za e-poštu i četovanje.

Akcije kompanije sa sedištem u San Hozeu, Kalifornija su porasle za skoro 2% na $67.08 u produženoj trgovini.

Prihodi u tekućem tromesečju se očekuju da će biti između $1.125 milijardi i $1.130 milijardi, u skladu sa očekivanjima, prema podacima iz LSEG-a.

Za treće tromesečje, Zoom-ovi prihodi su porasli za 3.2% na $1.14 milijarde, malo iznad procene od $1.12 milijardi.

Kompanija je ostvarila $1.29 profit po akciji na prilagođenoj osnovi, premašujući očekivanja od $1.09.

Izveštavao Samrhitha Arunasalam u Bengaluru; Uređivanje Devika Syamnath

Naša standardna pravila: Thomson Reuters Trust Principles.

Najčešća pitanja

Šta je Zoom AI Companion?

Zoom AI Companion je funkcionalnost koja je uvedena tokom trećeg tromesečja i omogućava plaćenim korisnicima pristup naprednim mogućnostima kao što su sažeci sastanaka i pregledi, kao i podsticaji za e-poštu i četovanje.

Koje su prognoze za prihod i profit kompanije Zoom?

Zoom očekuje godišnji profit po akciji u rasponu od $4.93 do $4.95, što je veće od prethodne prognoze od $4.63 do $4.67. Takođe je povećao prognozu godišnjeg prihoda na raspon od $4.506 milijardi do $4.511 milijardi, u odnosu na prethodni raspon od $4.485 milijarde do $4.495 milijardi.

Kako su COVID karantini uticali na popularnost platformi kao što su Zoom, Microsoft Teams i Cisco Webex?

Tokom COVID lockdowna, platforme kao što su Zoom, Microsoft-ov Teams i Cisco-ov Webex postale su popularne jer su omogućile ljudima da ostanu povezani tokom karantina. Ove platforme i dalje uživaju stabilnu potražnju jer su mnoge kompanije prešle na hibridne radne modele gde se kombinuju rad iz kancelarije i rada na daljinu.