Некатегоризовано

Protest zaposlenih u Open AI: Zahtev za ostavkama članova Upravnog odbora

Summary

Skoro 500 zaposlenih u kompaniji za razvoj veštačke inteligencije Open AI izrazilo je nezadovoljstvo i zapretilo masovnim odlaskom iz firme ukoliko svi članovi Upravnog odbora ne podnesu ostavke. Ovaj zahtev je rezultat nedavnih promena u menadžmentu koje su dovele do […]

Protest zaposlenih u Open AI: Zahtev za ostavkama članova Upravnog odbora

Skoro 500 zaposlenih u kompaniji za razvoj veštačke inteligencije Open AI izrazilo je nezadovoljstvo i zapretilo masovnim odlaskom iz firme ukoliko svi članovi Upravnog odbora ne podnesu ostavke. Ovaj zahtev je rezultat nedavnih promena u menadžmentu koje su dovele do nezadovoljstva i zabrinutosti radnika, prenosi Rojters.
Zaposleni su izrazili frustraciju zbog načina na koji su otpušteni Sem Altman i uklonjen Greg Brokman iz Upravnog odbora, smatrajući da su ove odluke ugrozile poslovanje i ciljeve kompanije. U pismu upućenom rukovodstvu Open AI, jasno se ističe da zaposleni smatraju da članovi Upravnog odbora nisu pokazali potrebnu kompetentnost u nadziranju kompanije.
Novi izvršni direktor kompanije Open AI, Emet Šir, potvrdio je da je prihvatio ponudu da bude privremeni šef ove kalifornijske kompanije i da će sprovesti reforme u menadžmentu i rukovodstvu. Ova promena u rukovodstvu ima za cilj da povrati poverenje zaposlenih i obezbedi stabilnost u kompaniji.
Open AI je jedan od vodećih svetskih igrača u oblasti veštačke inteligencije, a ova situacija pokazuje da čak i u ovako uspešnim kompanijama mogu postojati unutrašnji izazovi sa kojima se rukovodstvo mora suočiti. Upravljanje ljudskim resursima i održavanje zadovoljstva zaposlenih postaje sve važniji aspekt uspeha u modernom poslovanju.
FAQ:
1. Koji je zahtev zaposlenih u Open AI?
Zaposleni zahtevaju ostavke svih članova Upravnog odbora kompanije.
2. Koje su promene u rukovodstvu Open AI izazvale protest zaposlenih?
Otpuštanje Sema Altmana i uklanjanje Grega Brokmana iz Upravnog odbora.
3. Koji je cilj promena u rukovodstvu Open AI?
Cilj promena je povratak poverenja zaposlenih i obezbeđivanje stabilnosti u kompaniji.