Некатегоризовано

WPS se izvinio zbog povrede privatnosti korisnika prilikom obuke veštačke inteligencije

Summary

Kineska softverska kompanija Kingsoft izvinila se zbog optužbi da koristi privatne dokumente za obuku veštačke inteligencije (AI), što predstavlja kršenje privatnosti korisnika WPS, njihovog brenda za obradu teksta. Kontroverza potiče iz javnog interesa za WPS politiku privatnosti koja kaže da […]

WPS se izvinio zbog povrede privatnosti korisnika prilikom obuke veštačke inteligencije

Kineska softverska kompanija Kingsoft izvinila se zbog optužbi da koristi privatne dokumente za obuku veštačke inteligencije (AI), što predstavlja kršenje privatnosti korisnika WPS, njihovog brenda za obradu teksta. Kontroverza potiče iz javnog interesa za WPS politiku privatnosti koja kaže da će kompanija „koristiti materijale koje korisnici dobrovoljno otpremaju kao osnovne materijale za obuku AI nakon de-senzibilizacije“, što je dovelo do izjave tehnološkog brenda na Weibo platformi vikendom, gde su rekli da su uklonili uvredljivu frazu iz ažurirane politike nakon onlajn kritika. „Korisnička dokumentacija neće biti korišćena u svrhu obuke AI ili u bilo kojem drugom scenariju bez pristanka korisnika“, istakli su.

Kako su mnogi korisnici izrazili zabrinutost zbog privatnosti i sigurnosti svojih dokumenata, povreda privatnosti postaje sve ozbiljniji problem u digitalnom svetu. Ovo izvinjenje predstavlja važan korak ka povratku poverenja korisnika. Međutim, kako brend nastavlja sa radom, važno je da se uspostave odgovarajuće mere odbrane privatnosti kako bi se izbegle slične situacije u budućnosti.

Pokušaji kompanija da koriste korisničke podatke za treniranje veštačke inteligencije nisu nov pojavlj. Iako takva praksa može biti korisna za poboljšanje AI tehnologije, ona mora biti sprovedena uz sav pristanak korisnika i strogo poštovati privatnost.

FAQ:
Da li će WPS i dalje koristiti korisničke dokumente za obuku veštačke inteligencije?
Ne, WPS je u svom izdanju na Weibo platformi jasno istakao da korisnička dokumentacija neće biti korišćena u svrhu obuke veštačke inteligencije ili bilo kojem drugom scenariju bez pristanka korisnika.

Kako korisnici mogu da zaštite svoju privatnost na platformama kao što je WPS?
Korisnici mogu zaštiti svoju privatnost tako što pažljivo čitaju politike privatnosti svake platforme, pružajući samo neophodne informacije i osiguravajući da su svi podaci strogo zaštićeni. Važno je da korisnici budu svesni kako se njihovi podaci koriste i da imaju kontrolu nad tim korišćenjem.

Koja je uloga veštačke inteligencije u WPS softveru?
Veštačka inteligencija igra važnu ulogu u unapređivanju funkcionalnosti WPS softvera. Poboljšana AI tehnologija može pružiti korisnicima bolje iskustvo u obradi teksta, identifikaciji grešaka i preporuci relevantnih informacija.

Source: URL kompanije Kingsoft kao izvor.