Некатегоризовано

Wipro se udružuje sa NVIDIA-om kako bi ubrzao usvajanje veštačke inteligencije u zdravstvu

Summary

Wipro Limited, vodeća kompanija za tehnološke usluge i konsultacije, najavila je saradnju sa NVIDIA-om kako bi pomogla kompanijama iz oblasti zdravstva da ubrzaju usvajanje generativne veštačke inteligencije (gen AI) putem AI-om vođenih strategija, proizvoda i usluga. Ova saradnja omogućiće zdravstvenim […]

Wipro se udružuje sa NVIDIA-om kako bi ubrzao usvajanje veštačke inteligencije u zdravstvu

Wipro Limited, vodeća kompanija za tehnološke usluge i konsultacije, najavila je saradnju sa NVIDIA-om kako bi pomogla kompanijama iz oblasti zdravstva da ubrzaju usvajanje generativne veštačke inteligencije (gen AI) putem AI-om vođenih strategija, proizvoda i usluga. Ova saradnja omogućiće zdravstvenim organizacijama brže i lakše korišćenje velikih jezičkih modela (LLM) sa NVIDIA AI Enterprise softverom, što će rezultirati povećanom produktivnošću, dubljim razumevanjem pacijenata i boljim operativnim efikasnostima.

Wipro će koristiti NVIDIA AI Enterprise softver za razvoj veštačke inteligencije u okviru svojeg trenutnog portfolija rešenja za zdravstvo, kao što su Affordable Care Act (ACA), Medicare i Medicaid, kako bi poboljšao iskustvo članova, povećao upis i podržao obračun zahteva. Ova saradnja otvara put ka novoj generaciji rešenja u zdravstvu koja će iskoristiti prednosti veštačke inteligencije.

Nagendra Bandaru, predsednik i upravni partner kompanije Wipro Enterprise Futuring, izjavio je da je oduševljen saradnjom sa NVIDIA-om i razvojem skalabilnih rešenja veštačke inteligencije za zdravstvene klijente. Očekuje se da će ova saradnja omogućiti isporuku inovacija zasnovanih na veštačkoj inteligenciji u zdravstvenoj industriji u velikom obimu.

Ova saradnja kombinuje NVIDIA AI platformu za generativnu, govornu i prenosivu veštačku inteligenciju sa Wipro-vim Enterprise Generative AI (WeGA) okvirom za razvoj prilagođenih modela za govor i prenosivu veštačku inteligenciju, kao i za druge LLM-ove. Wipro već ima više rešenja zasnovanih na veštačkoj inteligenciji za industriju zdravstva, uključujući fakturisanje i upis u Medicare i ACA segmentu tržišta, usluge pružaocima i članovima uz pomoć gen AI mogućnosti, kao i specifične ponude za poboljšanje obrade zahteva i tačnosti podataka o pružaocima.

Sarah Moore, viša potpredsednica i globalna direktorka sektora za partnerstva u kompaniji Wipro, istakla je da će se ova saradnja fokusirati na pružanje naprednih, sigurnih i pouzdanih tehnologija i usluga veštačke inteligencije klijentima kompanije Wipro.

Nova saradnja između Wipro-a i NVIDIA-e pruža izvanredne mogućnosti za inovacije u zdravstvenoj industriji, a Wipro planira da nastavi sa razvojem rešenja koja će omogućiti automatizaciju razvojnog ciklusa softvera i ubrzati digitalnu transformaciju. Kroz centar izvrsnosti za veštačku inteligenciju sa NVIDIA-m, inženjeri kompanije Wipro će dobijati obuku za primenu NVIDIA aplikacionih okvira kako bi ubrzali razvoj prilagođenih rešenja.

Izvor: [Business Wire](https://www.businesswire.com/news/home/20231121839765/en/)

FAQ

1. Šta je generativna veštačka inteligencija (gen AI)?

Generativna veštačka inteligencija (gen AI) je grana veštačke inteligencije koja se bavi stvaranjem novog sadržaja, poput slika, teksta ili zvuka.

2. Šta je LLM (veliki jezički model)?

LLM (veliki jezički model) je veštačka inteligencija koja se zasniva na jezičkom modelu i koristi velike količine podataka kako bi stvorila rezultate sa visokom tačnošću.

3. Zašto je saradnja između Wiproa i NVIDIA-e važna za zdravstvenu industriju?

Saradnja između Wiproa i NVIDIA-e omogućava zdravstvenim organizacijama brže i lakše korišćenje veštačke inteligencije u njihovim rešenjima. Ovo može dovesti do poboljšanja iskustva pacijenata, povećanja produktivnosti i efikasnosti zdravstvenih organizacija, kao i stvaranja novih inovativnih rešenja u zdravstvenoj industriji.