Некатегоризовано

WhatsApp uvodi AI chatbota za brz pristup na svojoj platformi za slanje poruka

Summary

WhatsApp navodno uvodi AI chatbota na svojoj platformi za slanje poruka, a najnovija beta verzija aplikacije uključuje posebno dugme za jednostavan pristup ovoj funkciji. Prema izveštaju sa WABetaInfo, sada postoji dugme iznad ikone za pokretanje novih chatova u sekciji za […]

WhatsApp uvodi AI chatbota za brz pristup na svojoj platformi za slanje poruka

WhatsApp navodno uvodi AI chatbota na svojoj platformi za slanje poruka, a najnovija beta verzija aplikacije uključuje posebno dugme za jednostavan pristup ovoj funkciji.

Prema izveštaju sa WABetaInfo, sada postoji dugme iznad ikone za pokretanje novih chatova u sekciji za chatove. Ovo dugme omogućava brzo otvaranje chatova kojima upravlja veštačka inteligencija, poboljšavajući brzinu i praktičnost za korisnike.

AI chatbot, pokretan Meta AI, je prvobitno predstavio Mark Zuckerberg, izvršni direktor Meta, WhatsApp-ove matične kompanije, u septembru. On je otkrio da kompanija testira chatbote sa veštačkom inteligencijom za određeni segment u SAD.

U septembarskom beta izdanju WhatsApp-a, AI chatbot je predstavljen, ali je bio sakriven unutar liste kontakata, što je otežavalo pronalaženje i pokretanje razgovora. Da bi olakšao proces i poboljšao korisničko iskustvo, WhatsApp beta verzija za Android 2.23.24.26 sada ima malo dugme na početnom ekranu za brzi pristup chatbotu.

Dugme se nalazi iznad dugmeta „Novi chat“ u donjem desnom uglu i predstavlja beli kvadrat sa višebojnim prstenom. Klikom na njega brzo se pokreće Meta AI chatbot. Važno je napomenuti da su AI chatboti trenutno eksperimentalna funkcija i trenutno su dostupni u ograničenom kapacitetu, dodaje izveštaj.

Navodno, prisustvo ove funkcije u WhatsApp beta verziji ne garantuje njeno uključivanje u globalno izdanje iste verzije. Takođe, specifičan vremenski okvir za širu dostupnost ove funkcije ne može se otkriti u ovom trenutku.

U međuvremenu, WhatsApp je otkrio u blog postu da njegova funkcija za pozivanje koristi peer-to-peer veze, pružajući brži prenos podataka i optimalan kvalitet zvuka. Međutim, primetan nedostatak ove metode je potreba da korisnici razmenjuju IP adrese, izlažući određene informacije, uključujući podatke o njihovom pružaocu usluga i geografskom položaju, drugom učesniku.

Da bi se ova briga adresirala, WhatsApp je uveo novu funkciju privatnosti nazvanu „Zaštiti IP adresu u pozivima“. Sa ovim podešavanjem, pojedinačni pozivi više ne koriste peer-to-peer veze, već se rutiraju preko servera, čime se efikasno skriva IP adresa od pogleda drugih učesnika. Vredno je napomenuti da su grupni pozivi oduvek koristili ovaj server-based prenos, a sada to čine i pojedinačni pozivi.

FAQ

Šta je AI chatbot?
AI chatbot je veštačka inteligencija koja pruža automatizovane odgovore i interakciju sa korisnicima putem chat interfejsa.

Kada će biti dostupan chatbot u globalnom izdanju?
Trenutno nije poznato kada će chatbot biti dostupan u globalnom izdanju WhatsApp-a.

Kakvu ulogu ima oglašivač Meta AI u ovome?
Meta AI, WhatsApp-ova matična kompanija, je odgovorna za razvoj AI chatbota i testiranje istog za određeni segment u SAD.

Šta je to ‘Zaštiti IP adresu u pozivima’ funkcija?
‘Zaštiti IP adresu u pozivima’ funkcija omogućava skrivanje IP adrese korisnika tokom poziva preko servera, čime se ograničava razmena informacija između korisnika.