Некатегоризовано

Veštačka inteligencija koristi se za predviđanje pojava rupa na putevima jednog okruga

Summary

Veštačka inteligencija (VI) koristi se za predviđanje mesta na kojima će nastati rupe na putevima jednog okruga. Probnim projektom, koji sprovodi Savet Zapadnog Berkšira, koristiće se tehnologija za digitalno beleženje stanja puta, kako bi se unapred predvidelo gde bi se […]

Veštačka inteligencija koristi se za predviđanje pojava rupa na putevima jednog okruga

Veštačka inteligencija (VI) koristi se za predviđanje mesta na kojima će nastati rupe na putevima jednog okruga.
Probnim projektom, koji sprovodi Savet Zapadnog Berkšira, koristiće se tehnologija za digitalno beleženje stanja puta, kako bi se unapred predvidelo gde bi se mogli formirati otvori ili pukotine na asfaltu.
Inspekcijska vozila, opremljena kamerama, takođe će beležiti stanje oznaka na putu i saobraćajnih znakova.
Autoritet je rekao da bi to moglo da poboljša efikasnost popravki.
Takođe bi se mogli evidentirati saobraćajni znakovi sa ograničenjem brzine i propadanje ivica puta, prema rečima VI kompanije Vaisala.

Zapadni Berkšir Savet, koji nadzire puteve u Newbury-u, Thatcham-u, Hungerford-u i Pangbourne-u, rekao je da će im tehnologija pomoći da smanje troškove.
Članica izvršnog odbora zadužena za puteve, Denise Gaines, nazvala je projekat „uzbudljivim“.
„To rezultira uštedom troškova, povećanom sigurnošću, boljom raspodelom resursa i efikasnijim pristupom održavanju puteva na osnovu podataka. Ovo je značajan korak ka poboljšanju kvaliteta i trajnosti putne infrastrukture, smanjenju prekida i opasnosti po bezbednost – rezultate kojih se veoma radujem“, dodala je.
Savet je upitan koliko će trajati pilot projekat i koja će biti njegova cena.