Некатегоризовано

Veštačka inteligencija može doneti promene u pedijatriji, ističe stručnjak

Summary

U svom keynote govoru na Simpozijumu o infektivnim bolestima kod dece, dr. Metju Might, direktor Instituta za preciznu medicinu Hugh Kaul na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Alabami u Birmingemu, razgovarao je o tome kako veštačka inteligencija može „promeniti“ praksu u […]

Veštačka inteligencija može doneti promene u pedijatriji, ističe stručnjak

U svom keynote govoru na Simpozijumu o infektivnim bolestima kod dece, dr. Metju Might, direktor Instituta za preciznu medicinu Hugh Kaul na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Alabami u Birmingemu, razgovarao je o tome kako veštačka inteligencija može „promeniti“ praksu u pedijatriji infektivnih bolesti.

„Lečnici neće nestati, ali vjerujem da će se njihov rad svakako promeniti“, rekao je Might. „Iskoristite svoju kliničku intuiciju – ona je izuzetno dragocena – ali znajte da ne morate znati svih 10.000 ili 20.000 retkih bolesti koje postoje. Tu je alat pored vas koji vam može pomoći da uhvatite slučajeve kada se dese.“

FAQ:
1. Koji je cilj Simpozijuma o infektivnim bolestima kod dece?
Cilj Simpozijuma o infektivnim bolestima kod dece je pružanje platforme za razmenu najnovijih informacija i istraživanja u oblasti pedijatrije i infektivnih bolesti kod dece.

2. Ko je dr. Metju Might?
Dr. Metju Might je direktor Instituta za preciznu medicinu Hugh Kaul na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Alabami u Birmingemu. On je stručnjak za veštačku inteligenciju u medicini.

3. Kako veštačka inteligencija može promeniti praksu u pedijatriji?
Veštačka inteligencija može olakšati dijagnostikovanje retkih bolesti kod dece i pomoći lekarima da efikasnije i tačnije postavljaju dijagnoze. To može dovesti do unapređenja brige o pacijentima i optimizacije lečenja.