Некатегоризовано

Investiranje u budućnost

Summary

Unazad nekoliko godina kompanija Unisys je aktivno ulagala u rešenja veštačke inteligencije (AI) kako za svoje klijente, tako i za svoje zaposlene. Međutim, nedavno su najavili da će se fokusirati i na kvantno računarstvo kako bi iskoristili sve potencijale koji […]

Investiranje u budućnost

Unazad nekoliko godina kompanija Unisys je aktivno ulagala u rešenja veštačke inteligencije (AI) kako za svoje klijente, tako i za svoje zaposlene. Međutim, nedavno su najavili da će se fokusirati i na kvantno računarstvo kako bi iskoristili sve potencijale koji se pružaju u ovoj oblasti. Ovaj potez predstavlja prvi korak kompanije u kvantno računarstvo, ali je istovremeno i nastavak njihovog angažovanja u oblasti veštačke inteligencije.

Prema rečima predsednika i izvršnog direktora kompanije Unisys, Petera Altabefa, kvantno računarstvo je oblast o kojoj se ne govori toliko često kao o veštačkoj inteligenciji, ali ima jednaku važnost u promeni načina na koji obavljamo poslove. Altabef tvrdi da kada se kombinuju kvantno računarstvo i veštačka inteligencija, dobija se rešenje koje je na potpuno drugom nivou od svega što smo do sada videli.

Iako se čini da je generativna veštačka inteligencija (generative AI) precenjena u smislu ulaganja i trenutnog uticaja, Altabef ističe da je ona veoma realna i ima dugoročan efekat. Čak i ako je polovina pompe koja je stvorena oko nje tačna, generativna AI će drastično promeniti našu industriju i sve druge industrije.

Unisys radi na tome da generativnu veštačku inteligenciju integriše u svako rešenje koje pružaju klijentima, kao i u poslovanje svojih zaposlenih. Istovremeno, kompanija se fokusira na istraživanje i primenu kvantnog računarstva kako bi se obezbedile napredne tehnološke inovacije.

Kada je reč o budućnosti, Unisys jasno pokazuje da su spremni da prate najnovije tehnološke trendove i primene koje će promeniti naš svet. Njihov ulazak u kvantno računarstvo je samo dokaz da su posvećeni investiranju u budućnost.

FAQ

1. Kako Unisys koristi veštačku inteligenciju?

Unisys koristi veštačku inteligenciju u različitim aspektima svog poslovanja, uključujući obučavanje, rešenja i inovacije. Generativna veštačka inteligencija postaje sve prisutnija u njihovim rešenjima i omogućava efikasnije poslovanje.

2. Šta je generativna veštačka inteligencija?

Generativna veštačka inteligencija je grana veštačke inteligencije koja se bavi stvaranjem novih i originalnih sadržaja, kao i rešavanjem problema na kreativan način. Ona omogućava računarima da samostalno generišu nove ideje i kreiraju inovativna rešenja.

3. Šta je kvantno računarstvo?

Kvantno računarstvo je oblast informatike koja se bavi proučavanjem i primenom principa kvantne mehanike u oblasti računanja. Kvantni računari koriste kvantne bitove (qubit) umesto klasičnih bitova kako bi izvršavali računske operacije brže i efikasnije.

4. Kako kvantno računarstvo i veštačka inteligencija mogu biti kombinovani?

Kvantno računarstvo i veštačka inteligencija se mogu kombinovati kako bi se stvorila nova generacija rešenja. Kvantni računari mogu poboljšati performanse veštačke inteligencije, omogućavajući brže analize i rešavanje složenih problema.

5. Kakva je budućnost Unisys-a?

Unisys je fokusiran na investiranje u budućnost, uključujući oblasti veštačke inteligencije i kvantnog računarstva. Oni se trude da postanu lideri u pružanju inovativnih rešenja i tehnologija koje će promeniti način na koji poslujemo i obavljamo svakodnevne zadatke.