Некатегоризовано

Novi program u Hamilton County Communications Centru poboljšava efikasnost u hitnim situacijama

Summary

Hamilton County Communications Center je nedavno uveo novi program za unapređenje svoje efikasnosti u rukovanju hitnim pozivima. Iako ne koristi veštačku inteligenciju (AI) za odgovaranje na pozive, ovaj centar je odlučio da AI bude korišćen kao alatka za kontrolu kvaliteta. […]

Novi program u Hamilton County Communications Centru poboljšava efikasnost u hitnim situacijama

Hamilton County Communications Center je nedavno uveo novi program za unapređenje svoje efikasnosti u rukovanju hitnim pozivima. Iako ne koristi veštačku inteligenciju (AI) za odgovaranje na pozive, ovaj centar je odlučio da AI bude korišćen kao alatka za kontrolu kvaliteta.

Direktor komunikacija Hamilton County Communications Centra, Andrew Knapp, veruje da je ljudska interakcija neophodna bez obzira na to koliko se tehnologija razvija. „Mislim da, bez obzira na to šta radimo sa tehnologijom, bez obzira na to koliko dobra tehnologija postaje, uvek postoji određeni aspekt ljudske interakcije koji nije samo povezan sa empatijom, već i sa tačnošću“, rekao je Knapp.

AI će biti korišćen kao alatka za kontrolu kvaliteta, a ne za odgovaranje na pozive. Ovo će osloboditi vreme dispečerima za rukovanje hitnim situacijama i, istovremeno, smanjiti angažovanje ljudskih resursa.

„Jedna od stvari koja brine ljude je to da ne žele da razgovaraju sa robotom“, rekao je menadžer operacija Scott Brown. „Ne žele da se nose sa robotom, pogotovo u hitnoj situaciji. Naš cilj nije da zamijenimo ljude, već da im pomognemo i da budemo efikasniji u poslu.“

Kao ilustracija mogućnosti AI, šefica policije Cincinnati-a, Teresa Theetge, istakla je da bi ova tehnologija mogla biti korisna u sakupljanju informacija od pozivaoca ili žrtve incidenta. „Na primer, mogla bi da prikupi informacije o vozačkoj dozvoli žrtve, umesto da ih policajac pita“, rekla je Theetge. „Takođe, AI bi mogao da obavi redakciju snimaka sa kamera koje nose policajci. Mogućnosti su brojne.“

Iako se AI koristi u brojnim dispečerskim centrima u drugim državama za odgovaranje na pozive, Hamilton County Communications Center neće ići u tom pravcu. Knapp je naglasio da je centar i dalje u potrebi za dispečerima i da trenutno ima 15 otvorenih radnih mesta.

Nadalje, Hamilton County Communications Center je otvoren za prijavljivanje bilo kakvih grešaka u pravopisu ili gramatici u njihovim objavama. Takođe, pozivaju građane da im dostave fotografije ili video snimke neposrednih vesti sa kratkim opisom.

Izvor: WXIX (URL)