Некатегоризовано

Fascinantne vesti iz sveta tehnologije i startapa

Summary

Prošle nedelje, GeekWire je pokrio niz fascinantnih priča iz sveta tehnologije i startapa. Od digitalne podele do kontroverznih promena politike, evo nekih od najpopularnijih članaka koji su privukli pažnju čitalaca. Jedan članak je istakao postojan problem pristupa internetu u Vašingtonu. […]

Fascinantne vesti iz sveta tehnologije i startapa

Prošle nedelje, GeekWire je pokrio niz fascinantnih priča iz sveta tehnologije i startapa. Od digitalne podele do kontroverznih promena politike, evo nekih od najpopularnijih članaka koji su privukli pažnju čitalaca.
Jedan članak je istakao postojan problem pristupa internetu u Vašingtonu. Uprkos širokoj dostupnosti online resursa, mnogi stanovnici još uvek nemaju pristup internetu, što ukazuje na digitalnu podelu koja postoji u našem društvu.
Druga priča se fokusirala na industriju video igara, gde su desetine nezavisnih studija objavile svoju odluku da napuste Unity game engine nakon kontroverzne promene politike. Ovi studiji su pozvali Unity da povuče svoju odluku, što je izazvalo raspravu u gaming zajednici.
Na malo neobavezniju notu, jedan članak istražuje ljubav autora prema prirodi i njihova nezaboravna iskustva tokom planinarenja na Pacifičkom severozapadu. Takođe su podelili svoje nedavne avanture splavarenja u Koloradu i Juti, prikazujući lepotu prirode.
U poslovnom svetu, Amazon je privukao pažnju zvaničnim pokretanjem Amazon Shipping-a. Ova nova usluga omogućava prodavcima da direktno preuzmu predmete iz svojih skladišta i dostave ih kupcima, proširujući već snažno dostavno poslovanje Amazona.
Microsoft i Oracle su se zajedno pojavili kako bi najavili novi partnerstvo. Otkrili su uslugu koja omogućava korisnicima da pokreću Oracle-ove baze podataka na Microsoft-ovoj Azure cloud infrastrukturi, čime se dodatno jača saradnja između ova dva tehnološka diva.
Takođe, iSpot.tv, kompanija za oglašavanje na televiziji, je obavila svoju četvrtu akviziciju u manje od tri godine kupovinom kompanije 605 iz Njujorka. Ova akvizicija pokazuje posvećenost iSpot.tv-a rastu i inovacijama u industriji.
Tehnološka kompanija sa sedištem u Sijetlu je dobila odobrenje FDA-e za uređaj koji kucka zube i platformu za mašinsko učenje dizajniranu da pomogne stomatolozima u otkrivanju skrivenih dentalnih problema. Ovo odobrenje je značajan prekretnica za kompaniju i ima potencijal za revolucionizaciju stomatološke nege.
Pozicija Sijetla kao centra inovacija u veštačkoj inteligenciji je takođe istaknuta, pri čemu lokalni tehnološki lideri ističu snagu regiona u veštačkoj inteligenciji. Ovo priznanje pokazuje živahan tehnološki ekosistem i uzbudljive napretke koji se dešavaju u polju veštačke inteligencije.
Na kraju, odlomak iz knjige Valtera Ajzaksona „Elon Mask“ otkriva zanimljive detalje o dugogodišnjem rivalstvu između Elona Maska, izvršnog direktora Tesle, i Bila Gejtsa, suosnivača Microsofta. Ovaj „billionaire beef“ pruža fascinantan uvid u svet tehnoloških titana.
Ove priče samo pružaju uvid u raznolik i dinamičan svet tehnologije i startapa. Budite informisani pretplatom na GeekWire-ov nedeljni bilten putem e-pošte kako biste redovno dobijali ažuriranja.