Некатегоризовано

Tim Barton izražava nelagodu zbog veštačke inteligencije

Summary

Tim Barton, poznati reditelj poznat po svom prepoznatljivom mračnom vizuelnom stilu, izrazio je svoje negodovanje prema veštačkoj inteligenciji (AI) koja rekreira njegov rad. U intervjuu za Independent, Barton je opisao svoju reakciju na AI imitacije likova iz Disneija, koje su […]

Tim Barton izražava nelagodu zbog veštačke inteligencije

Tim Barton, poznati reditelj poznat po svom prepoznatljivom mračnom vizuelnom stilu, izrazio je svoje negodovanje prema veštačkoj inteligenciji (AI) koja rekreira njegov rad. U intervjuu za Independent, Barton je opisao svoju reakciju na AI imitacije likova iz Disneija, koje su zasnovane na njegovim verzijama tih likova. On je uporedio to iskustvo sa osećajem da mu duša biva oduzeta kada ga neko fotografiše, kao što to neke kulture veruju.

Iako je priznao da su neke rekreacije „vrlo dobre“, uključujući gotički inspirisanu verziju filma Frozen, Barton je smatrao da je ceo proces iscrpljivanje duše. Verovao je da on oduzima nešto umetnikovoj duši ili psihi, upoređujući to sa robotom koji oduzima čovekovu ljudskost.

Ovo nije prvi put da je reditelj izrazio negodovanje zbog AI rekreacija. Wes Anderson takođe je odbacio takve imitacije svog rada, navodeći želju da sebe zaštiti od njih. Anderson je izrazio zabrinutost zbog uticaja koje bi ove imitacije mogle imati na njegov umetnički identitet, strahujući da bi izloženost tuđim interpretacijama mogla uticati na njegov kreativni proces.

Bartanovi komentari se uklapaju sa njegovom ranijom kritikom Disneya, kada je izjavio da su mu „dani sa Disneyem gotovi“ nakon iskustva rada na filmu Dumbo 2019. Godine. On je opisao kompaniju kao „groznu veliku cirkusku predstavu“.

Uprkos ovim zabrinutostima, Barton trenutno radi na filmu Beetlejuice 2, nastavku svog kultnog klasika iz 1988. Međutim, snimanje projekta je prekinuto zbog štrajka holivudskih glumaca, samo dva dana pre planiranog završetka.


Napomena: Uklonjeni su izvori informacija, kontakt informacije, autorske informacije, citati, HTML tagovi i slike. Dodata je nova naslovna oznaka

na početku.