Некатегоризовано

Fotografski festival PhotoVogue u Milanu istražuje uticaj veštačke inteligencije na ljudsko postojanje

Summary

Predstojeći PhotoVogue festival u Milanu fokusiraće se na istraživanje dubokog uticaja veštačke inteligencije (AI) na ljudsko postojanje i stvaranje slika. Festival ima za cilj da se bavi etičkim, estetskim i političkim implikacijama ove revolucionarne tehnologije. Srž festivala će biti trodnevni […]

Fotografski festival PhotoVogue u Milanu istražuje uticaj veštačke inteligencije na ljudsko postojanje

Predstojeći PhotoVogue festival u Milanu fokusiraće se na istraživanje dubokog uticaja veštačke inteligencije (AI) na ljudsko postojanje i stvaranje slika. Festival ima za cilj da se bavi etičkim, estetskim i političkim implikacijama ove revolucionarne tehnologije.

Srž festivala će biti trodnevni simpozijum na kojem će učestvovati stručnjaci i lideri na polju AI revolucije. Razgovori će obuhvatiti različite aspekte AI u stvaranju slika, uključujući pravne implikacije, pitanja autorskih prava, pristrasnost i potencijalne pretnje dokumentarnoj vrednosti fotografije. Simpozijum će takođe istražiti kako vlade i velike tehnološke kompanije posmatraju AI, kao i prakse za ublažavanje potencijalnih rizika.

Osim tehničkih detalja, simpozijum će istražiti duboka filozofska pitanja o ljudskom identitetu. Slaveći čuda kreativnosti kada umetnost bude oslobođena ograničenja realnog sveta, ova avantura obećava da će razotkriti kompleksnosti i mogućnosti koje AI pruža za vizuelno predstavljanje, podstičući razmišljanje o budućnosti ljudske kreativnosti i izražavanja.

Izložbe na festivalu će uključivati razmišljanja izazivajuće prikaze kao što su „Šta je lepota?“, „Šta je lepota? (A.I.)“, „Neshvatljivi atlas: Slika u doba veštačke inteligencije“, „Večne petlje“, „Španska žena: Savremeni portret snage i lepote“, „Mama oko“ i „Condé Future“. Ove izložbe imaju za cilj da izazovu tradicionalna shvatanja lepote, identiteta i kreativnosti kroz prizmu veštačke inteligencije.

PhotoVogue festival je projekat pod vođstvom Alessia Glaviano, šefice Globalnog PhotoVogue i direktorke festivala. Kuratori festivala su Francesca Marani, Chiara Bardelli Nonino, Daniel Rodríguez Gordillo i Caterina De Biasio.

Festival poziva posetioce da istraže potencijal AI da preoblikuje naše razumevanje kreativnosti, ljudskog postojanja i načina na koji komuniciramo i prenosimo naše vizije svetu. Cilj mu je da izazove diskusije, inspiriše razmišljanje i pomera granice u oblasti stvaranja slika.