Некатегоризовано

Tržište chatbotova u Japanu očekuje značajan rast do 2028. godine

Summary

Tržište chatbotova u Japanu očekuje značajan rast u narednim godinama, sa projektovanim procenjenim godišnjim stopama rasta (CAGR) od 22,4% između 2023. i 2028. godine. Ali šta tačno predstavlja chatbot? Chatbot je aplikacija koja koristi veštačku inteligenciju (AI) i algoritme mašinskog […]

Tržište chatbotova u Japanu očekuje značajan rast do 2028. godine

Tržište chatbotova u Japanu očekuje značajan rast u narednim godinama, sa projektovanim procenjenim godišnjim stopama rasta (CAGR) od 22,4% između 2023. i 2028. godine. Ali šta tačno predstavlja chatbot? Chatbot je aplikacija koja koristi veštačku inteligenciju (AI) i algoritme mašinskog učenja (ML) kako bi se angažovala u razgovorima putem teksta ili glasa sa korisnicima. Postoje dva tipa chatbota: oni koji se zasnivaju na pravilima i oni koje pokreće veštačka inteligencija. Chatboti zasnovani na pravilima prate unapred određena pravila, dok chatboti koje pokreće veštačka inteligencija koriste ML i obradu prirodnog jezika (NLP) kako bi razumeli i odgovorili na unos korisnika na fleksibilniji način. Ovi chatboti uče i unapređuju se tokom vremena putem mašinskog učenja, analizirajući prošle interakcije kako bi poboljšali svoje odgovore i tačnost.

Chatboti često integrišu sa drugim softverom i sistemima, poput alata za upravljanje odnosima sa klijentima (CRM), kako bi pružili besprekorno iskustvo i pristup relevantnim podacima. Povećanje efikasnosti i smanjenje vremena odgovora u sistemima podrške korisnicima dovodi do povećane tražnje za chatbotima u Japanu.

Rast japanskog tržišta chatbota pokreću faktori kao što je sve veća tražnja za chatbotima koji preuzimaju informacije iz baza podataka, veb stranica ili drugih izvora. Pored toga, chatboti se koriste u generisanju potencijalnih kupaca, angažovanju posetilaca veb stranica, prikupljanju kontaktnih informacija i kvalifikaciji potencijalnih kupaca. Potreba za personalizovanim i efikasnim rešenjima za korisničku podršku u različitim sektorima kao što su maloprodaja, zdravstvo i finansije doprinosi rastu tržišta.

Osim toga, uvođenje strožih propisa radi poboljšanja sigurnosti podataka i transparentnosti u rešenjima chatbota dodatno podstiče tržište u Japanu.

Japansko tržište chatbota je segmentirano na osnovu različitih faktora, kao što su tip, proizvod, primena, veličina organizacije, vertikala i regiona. Tipovi chatbota obuhvataju samostalne, veb bazirane i chatbote zasnovane na porukama ili chatbote trećih strana. Proizvodi se mogu kategorizovati kao chatboti zasnovani na veštačkoj inteligenciji, marketingu ili ljudskoj inteligenciji. Primene uključuju botove za usluge, botove za društvene medije, botove za plaćanja/obradu narudžbi, botove za marketing i druge. Različite organizacije, kao što su mala, srednja i velika preduzeća, mogu koristiti chatbote. Industrije koje mogu imati koristi od chatbota uključuju zdravstvo, maloprodaju, bankarstvo, finansijske usluge, osiguranje, medije i zabavu, putovanja i turizam, elektronsku trgovinu i druge. Tržište chatbota je segmentirano u različitim regionima u Japanu, kao što su Kanto, Kinki, Central/Chubu, Kyushu-Okinawa, Tohoku, Chugoku, Hokkaido i Shikoku.

Tržište chatbota u Japanu predstavlja velike mogućnosti rasta, a kompanije koje posluju u ovom sektoru trebaju razmotriti potencijalne koristi implementiranja chatbot rešenja kako bi unapredile korisničku podršku, produktivnost i efikasnost.