Некатегоризовано

Google Pixel 8 dobija nove AI funkcije za uređivanje fotografija i ručne kontrolje

Summary

Pixel 8 kamera će imati nove AI funkcije za uređivanje fotografija i ručne kontrolje inspirisane DSLR kamerama, prema procurilom videu. Specifikacije kamere Pixel 8 kao i novi AI promocioni video za telefon su objavljeni od strane 91Mobilesa, zahvaljujući izvoru Kamili […]

Google Pixel 8 dobija nove AI funkcije za uređivanje fotografija i ručne kontrolje

Pixel 8 kamera će imati nove AI funkcije za uređivanje fotografija i ručne kontrolje inspirisane DSLR kamerama, prema procurilom videu.

Specifikacije kamere Pixel 8 kao i novi AI promocioni video za telefon su objavljeni od strane 91Mobilesa, zahvaljujući izvoru Kamili Vojčehovskoj, što nam pruža prvi realan uvid u to kako će Google integrisati više AI tehnologije u svoje vodeće pametne telefone (preko 9to5Google).

Magic Editor, koji je kompanija najavila ranije ove godine za „odabrane“ Pixel telefone, predstavlja verziju poboljšanog Magic Eraser-a. Omogućava vam da preoblikujete bilo koju sliku onako kako želite. Ovo je prikazano u demonstraciji u kojoj osoba pravi tri slike porodice na ringišpilu i kombinuje ih u jednu sliku tako da svi smeju i gledaju u kameru istovremeno.

Kompanija takođe demonstrira Magic Editor tako što pomiče subjekte na slici, uklanja predmete u pozadini i menja podnevno nebo zalaskom sunca, što takođe menja celokupnu atmosferu osvetljenja slike. Ovo je veoma slično onome što je Google prvi put prikazao na I/O konferenciji u maju. Takođe, ovo pokreće raspravu o sve više zamagljenoj liniji između onoga što je stvarno i onoga što nije u fotografiji.

Pixel kamera takođe dobija ručne kontrolje slične onima na DSLR kamerama. Video takođe prikazuje mogućnost podešavanja brzine zatvarača i ISO vrednosti slike, kao i klizač za fokusiranje, umesto uobičajenog tap-to-focus interfejsa ugrađenih kamera aplikacija.

Specifikacije koje je Vojčehovska objavila pokazuju da će Pixel 8 Pro dobiti bolji sistem kamera, sa novom 48MP ultraširokom kamerom sa vidnim poljem od 125.5 stepeni i 48MP telefoto kamerom, dok obe kamere dobijaju 50MP glavnu kameru. Specifikacije takođe pokazuju da će Pixel 8 dobiti sličnu 12MP ultraširoku kameru kao Pixel 7 Pro, sa povećanim vidnim poljem sa 114 stepeni na 125.8.