Некатегоризовано

Nove prognoze AI botova za AFL finale

Summary

Prošle nedelje, The Age je predstavio svog AI botića za predviđanje utakmica, Bot-empelli, i zamolio ga da predvidi AFL finale. Iako je imao težak početak, uspeo je da se oporavi i tačno predvidi neke rezultate. Ove nedelje, Botu je dana […]

Nove prognoze AI botova za AFL finale

Prošle nedelje, The Age je predstavio svog AI botića za predviđanje utakmica, Bot-empelli, i zamolio ga da predvidi AFL finale. Iako je imao težak početak, uspeo je da se oporavi i tačno predvidi neke rezultate. Ove nedelje, Botu je dana nova prilika da se iskupi.
Sadržeći sve rezultate iz sezone AFL-a, kao i rezultate prošlonedeljnih utakmica, Bot 2.0 je napravio nove prognoze za polufinale i ostatak finala. Međutim, rezultati su znatno drugačiji u odnosu na prethodnu prognozu.

Polufinale
U prvom polufinalu, Bot predviđa da će Carlton pobediti Melbourne. Peter Ryan, stručni košarkaški analitičar, takođe veruje da će Melbourne se vratiti i pobediti na meču. U drugom polufinalu, Bot predviđa da će Greater Western Sydney (GWS) pobediti Port Adelaide. Sviđa mišljenje Petera Ryana je da je GWS u formi i dobro će se pokazati u finalu.

Preliminarna finala
U preliminarnim finalima, Bot predviđa da će Collingwood pobediti Port Adelaide, a Brisbane Lions će pobediti Carlton. Ako se ove prognoze ostvare, doći će do uzbudljivog finala između Collingwooda i Brisbane Lionsa.

Veliko finale
Prema Botu, Brisbane Lions će pobediti Collingwood i osigurati svoje prvo prvenstvo u poslednjih 20 godina. Ova prognoza se razlikuje od prethodne prognoze koja je predvidela finale između Melbournea i Brisbane Lionsa.

Iako Botove prognoze možda nisu uvek tačne, one pružaju interesantan pogled na nadolazeće AFL finale. Bez obzira na prognoze AI-a, navijači fudbala će morati da sačekaju i vide kako će se mečevi odvijati da bi utvrdili stvarne pobednike.