Некатегоризовано

Generativna veštačka inteligencija: Velike mogućnosti za frilens poslove

Summary

Vlad Hu, nekada softverski inženjer i osnivač sopstvene softverske agencije, tokom protekle godine je pronašao velike prilike za zaradu putem frilens poslova vezanih za veštačku inteligenciju. Generativna veštačka inteligencija sve više oblikuje tržište slobodnih tehnoloških poslova, sa sve većim brojem […]

Generativna veštačka inteligencija: Velike mogućnosti za frilens poslove

Vlad Hu, nekada softverski inženjer i osnivač sopstvene softverske agencije, tokom protekle godine je pronašao velike prilike za zaradu putem frilens poslova vezanih za veštačku inteligenciju. Generativna veštačka inteligencija sve više oblikuje tržište slobodnih tehnoloških poslova, sa sve većim brojem poslodavaca koji traže stručnjake u oblasti veštačke inteligencije.

Prema podacima kompanije Indid, generativna radna mesta u vezi sa veštačkom inteligencijom porasla su za skoro 250 odsto od jula 2021. do jula 2023. godine. Pretraživanja članova LinkedIn-a o terminima vezanim za veštačku inteligenciju nastavljaju da rastu, a broj postova koji sadrže ključne reči povezane sa veštačkom inteligencijom porastao je za 25 odsto mesečno od aprila.

Kompanije sve više istražuju mogućnosti integracije veštačke inteligencije u svoje poslovne platforme i sarađuju sa stručnjacima u ovoj oblasti. Na primer, mnoge firme su zainteresovane za implementaciju ChatGPT-a ili sličnih AI botova u svoje aplikacije, što je dovelo do povećane potražnje za programerima koji mogu da razviju ove tehnologije.

Podaci LinkedIn-a pokazuju da će potražnja za stručnjacima za veštačku inteligenciju nastaviti da raste. Anketa sprovedena među rukovodiocima u SAD-u otkrila je da 44 odsto njih planira da proširi upotrebu AI tehnologija u narednoj godini, a 47 odsto očekuje da će to povećati produktivnost. Veštačka inteligencija već pokreće promene u radnoj snazi, a stručnjaci koji su upoznati sa ovim poljem imaju velike mogućnosti da iskoriste nedostatak veština među postojećim profesionalcima u industriji.