Некатегоризовано

Stillman College dobila grant od Mozilla Foundation za edukaciju veštačke inteligencije na HBCU kampusima

Summary

Stillman koledž ima za cilj da oblikuje pravac edukacije veštačke inteligencije na kampusima HBCU zahvaljujući donaciji sa šestocifrenim iznosom od Mozilla Foundation. Trio profesora sa Stillman koledža dobio je grant od 150.000 dolara kao deo Responsible Computing Challenge-a, koji je […]

Stillman College dobila grant od Mozilla Foundation za edukaciju veštačke inteligencije na HBCU kampusima

Stillman koledž ima za cilj da oblikuje pravac edukacije veštačke inteligencije na kampusima HBCU zahvaljujući donaciji sa šestocifrenim iznosom od Mozilla Foundation. Trio profesora sa Stillman koledža dobio je grant od 150.000 dolara kao deo Responsible Computing Challenge-a, koji je osmišljen kako bi „osigurao da sledeća generacija digitalnih graditelja stvara tehnologiju u javnom interesu“, prema ovom projektu.

Dr. Fallon Wilson, stariji saradnik za digitalne i rasne studije u H.E.A.R.T. (Humanity Ethics Arts Responsible Technology) centru, će predvoditi rad zajedno sa dekanom Isaac McCoy-em, izmeđupreduzetništvo, Škola poslovanja i računalne i informacione nauke, i dr. Kevin Harris-om, programskim direktorom Odeljenja za računske i informacione nauke i Izvršnim direktorom klinike za sajber bezbednost i DEI na Stillman koledžu. Wilson je istakao da je budućnost veštačke inteligencije povezana sa istorijom Stillman koledža u obučavanju studenata za pravljenje razlike.

„Naši studenti su prva generacija i nedostaju im tehničke veštine“, rekla je Wilson. „Oni već dolaze sa željom da ostave uticaj i promene svet. Znamo da naši studenti već imaju talenat, želju i ambiciju da obavljaju ovaj posao. Želimo da se uverimo da naši profesori mogu pomoći u oblikovanju toga.“

Grant Mozilla Fondacije će pokriti troškove pomoći HBCU profesorima u razvijanju nastavnog plana, praktičnog učenja i programa kako bi studenti bili spremni da stupe na tržište rada sa novom tehnologijom i pomognu u oblikovanju pravila koja regulišu pristup i korišćenje te tehnologije.

„Stillman je odradio sjajan posao u izgradnji prisustva u oblasti sajber bezbednosti i postao je sidro zajednice“, rekla je Wilson. „Stillman ima priliku da pomogne u tumačenju ovog sveta obrazovanjem fakulteta u humanističkim i društvenim naukama.“

Wilson je rekla da je ovaj grant značajan jer veliki donatori poput Mozilla Fondacije prepoznaju uticaj i rad koji se odvija na HBCU kampusima.

„Oni obavljaju posao, ali niko im ne plaća zbog toga niti priznaje njihovu genijalnost“, rekla je ona. „Mislim da naši donatori ne mogu da nas vide, a trebali bi nas videti.“

Od presidentskih korena institucije koji su imali za cilj obuku crnih muškaraca za sveštenike do danas, Wilson je rekla da se Stillman uvek bavio dubljim pitanjima društva, a to sada uključuje i tehnologiju.

„Kako da pripremimo HBCU-ove širom zemlje da budu lideri u prostoru odgovorne i transparentne veštačke inteligencije“, upitala je Wilson.

Rad je takođe aktuelan, imajući u vidu nedavni Izvršni nalog predsednika Joea Bidena koji „uspostavlja nove standarde za sigurnost i bezbednost veštačke inteligencije, štiti privatnost Amerikanaca, promoviše jednakost i građanske slobode, zalaže se za potrošače i radnike, promoviše inovacije i konkurenciju, unapređuje američko vođstvo u svetu i još mnogo toga“.

Korisnici Wilson, McCoy i Harris koji rade na ovom projektu imaće priliku da učestvuju u kursu „Crna tehnologija u javnom interesu“ kako bi saznali više o budućnosti tehnologije i započeli razvoj programa koji će podržati nastavni plan na 107 HBCU kampusa.

Rad će početi 2024. godine.

Frequently Asked Questions (FAQ):

Q: Koji je cilj granta koji je Stillman koledž dobio od Mozilla Fondacije?
A: Cilj granta je da pomogne HBCU profesorima u razvijanju nastavnog plana, praktičnog učenja i programa kako bi studenti bili spremni da stupe na tržište rada sa novom tehnologijom i pomognu u oblikovanju pravila koja regulišu pristup i korišćenje te tehnologije.

Q: Ko će voditi rad na ovom projektu?
A: Dr. Fallon Wilson će biti vođa rada, zajedno sa Deanom Isaac McCoy-em i Dr. Kevin Harris-om.

Q: Šta je Responsible Computing Challenge?
A: Responsible Computing Challenge je inicijativa osmišljena kako bi osigurala stvaranje tehnologije u javnom interesu od strane sledeće generacije digitalnih graditelja.

Q: Šta će biti pokriveno grantom Mozilla Fondacije?
A: Grant će pokriti troškove pomoći HBCU profesorima u razvijanju nastavnog plana, praktičnog učenja i programa kako bi studenti bili spremni da stupe na tržište rada sa novom tehnologijom i pomognu u oblikovanju pravila koja regulišu pristup i korišćenje te tehnologije.

Q: Kada će rad početi?
A: Rad će početi 2024. godine.