Некатегоризовано

SoftBank planira investicije u kompanije veštačke inteligencije

Summary

Japanska korporacija SoftBank planira ulaganje u kompanije veštačke inteligencije i može alocirati desetine milijardi dolara u ovom sektoru, prema Financial Times-u. Kompanija, koju predvodi osnivač Masayoshi Son, razmatra različite opcije, uključujući strateško partnerstvo ili ulaganje u Open AI, vodeći istraživački […]

SoftBank planira investicije u kompanije veštačke inteligencije

Japanska korporacija SoftBank planira ulaganje u kompanije veštačke inteligencije i može alocirati desetine milijardi dolara u ovom sektoru, prema Financial Times-u. Kompanija, koju predvodi osnivač Masayoshi Son, razmatra različite opcije, uključujući strateško partnerstvo ili ulaganje u Open AI, vodeći istraživački laboratoriju za veštačku inteligenciju. SoftBank je takođe kontaktirao britanskog proizvođača čipova za veštačku inteligenciju, Graphcore.

Open AI, poznat po naprednim istraživanjima i razvoju u oblasti veštačke inteligencije, potencijalno bi mogao imati koristi od saradnje sa SoftBank-om. Spajanjem snaga, ove dve kompanije bi mogle ubrzati razvoj i implementaciju naprednih tehnologija veštačke inteligencije. Međutim, još uvek nije izdato zvanično saopštenje u vezi potencijalnog partnerstva.

Dodatno, SoftBank-ov preliminarni pristup za akviziciju Graphcore-a ukazuje na njihovu zainteresovanost za proširenje prisustva u industriji proizvodnje čipova za veštačku inteligenciju. Graphcore, značajan igrač u ovoj oblasti, još uvek nije potvrdio ili negirao dobijanje ponude od strane SoftBank-a.

Ova investicija u veštačku inteligenciju odražava SoftBank-ovu ambiciju za preoblikovanjem budućnosti tehnologije i obezbeđivanjem liderske pozicije u industriji. Zahvaljujući svojim značajnim finansijskim resursima i stručnosti, SoftBank može pružiti vrednu podršku i resurse kompanijama za veštačku inteligenciju koje žele da rastu i inoviraju.

Iako su planovi SoftBank-a još uvek u istraživačkoj fazi, potencijalna ulaganja u Open AI i Graphcore pokazuju kompanijinu posvećenost ostajanju na čelu napretka u oblasti veštačke inteligencije. S obzirom na sve veći uticaj veštačke inteligencije u različitim sektorima, ova ulaganja mogu doneti značajne koristi za SoftBank i kompanije sa kojima sarađuje.

Sveukupno, interes SoftBank-a za sektor veštačke inteligencije ukazuje na rastuću važnost i potencijal ove tehnologije. Kako tehnologija nastavlja da napreduje, očekuje se da će imati dubok uticaj na industrije, od zdravstva do finansija. Investiranjem u kompanije za veštačku inteligenciju, SoftBank se pozicionira da iskoristi budući rast i uspeh ove transformative tehnologije.