Некатегоризовано

Singapur želi promovisati odgovorni razvoj veštačke inteligencije nakon lekcija iz sektora digitalne imovine

Summary

Singapur ima ambiciozne planove za razvoj veštačke inteligencije (AI) i želi da se izbegnu greške koje su se desile u sektoru digitalne imovine. Sopnendu Mohanty, glavni fintech zvaničnik u Centralnoj banci Singapura, izjavio je da žele da igraju dugoročnu igru […]

Singapur želi promovisati odgovorni razvoj veštačke inteligencije nakon lekcija iz sektora digitalne imovine

Singapur ima ambiciozne planove za razvoj veštačke inteligencije (AI) i želi da se izbegnu greške koje su se desile u sektoru digitalne imovine. Sopnendu Mohanty, glavni fintech zvaničnik u Centralnoj banci Singapura, izjavio je da žele da igraju dugoročnu igru u ovoj oblasti. Žele da se osiguraju da bilo koju AI tehnologiju koju usvoje ili promovišu traje dugo vremena. Navodi da su izvučene lekcije iz iskustva u sektoru digitalne imovine i da žele da izbegnu moguće zloupotrebe.

Tokom intervjua za Bloomberg, Mohanty je izjavio da je ove godine u Singapuru zabeleženo investiranje u AI u vrednosti „dvocifrenih milijardi dolara“ i da postoji potreba za hiljadama novih radnih mesta. Istakao je mogućnosti primene veštačke inteligencije u finansijskim uslugama i tržištima kapitala.

Singapur se tokom prošle godine uspostavio kao jedno od središta digitalne imovine tokom procvata Bitkoina izazvanog pandemijom. Međutim, dve velike kripto kompanije sa bazama u Singapuru, Terraform Labs Pte i fond za hedžiranje The Three Arrows Capital, su bankrotirale, što je dodatno pogoršalo krizu u sektoru.

Nacija je od tada preoblikovala svoje kripto središte kako bi se fokusirala na produktivnu upotrebu blockchain tehnologije i suzbila spekulativna ulaganja.

FAQ

Šta je veštačka inteligencija?

Veštačka inteligencija je grana računarske nauke koja se bavi razvojem inteligentnih mašina koje mogu obavljati zadatke koji zahtevaju ljudsku inteligenciju.

Kako Singapur planira da podrži razvoj veštačke inteligencije?

Singapur ima nameru da podrži odgovorni razvoj veštačke inteligencije kroz dugoročne planove i investicije. Cilj je da se izvuče lekcije iz sektora digitalne imovine i spreči moguća zloupotreba AI tehnologije.

Koje su mogućnosti primene veštačke inteligencije u Singapuru?

Veštačka inteligencija ima mnoge mogućnosti primene u Singapuru, posebno u finansijskim uslugama i tržištima kapitala. Očekuje se da će razvoj AI tehnologija stvoriti nove poslovne prilike i otvoriti hiljade radnih mesta.

Izvor: Bloomberg (www.bloomberg.com)