Некатегоризовано

Preko 4,7 miliona dolara uloženo u autonomnu veštačku inteligenciju za korisničku podršku

Summary

Kompanija Siena je prikupila 4,7 miliona dolara kako bi nastavila razvoj svoje autonomne veštačke inteligencije (AI) za korisničku podršku. Rešenje kompanije, poznato kao Siena AI, već autonomno rešava do 80% interakcija sa korisnicima na više od 100 jezika i kanala […]

Preko 4,7 miliona dolara uloženo u autonomnu veštačku inteligenciju za korisničku podršku

Kompanija Siena je prikupila 4,7 miliona dolara kako bi nastavila razvoj svoje autonomne veštačke inteligencije (AI) za korisničku podršku.

Rešenje kompanije, poznato kao Siena AI, već autonomno rešava do 80% interakcija sa korisnicima na više od 100 jezika i kanala koji uključuju e-poštu, tekstualne poruke, direktne poruke na društvenim mrežama i komentare, rekao je osnivač i izvršni direktor Siena, Andrei Negrau, u blog postu objavljenom u četvrtak (16. novembra).

„Samo šest meseci nakon lansiranja, Siena je već jednako, ako ne i bolje, efikasna od nekih od naših najboljih ljudskih agenata“, rekao je Negrau.

Siena je dizajnirana da bude integrisana u korisničku podršku kompanije. Izgrađena je sa AI personama koje mogu govoriti originalnim glasom i stilom brenda, sposobnostima da obave sve korake neophodne za obavljanje posla i kapacitetima donošenja odluka kako bi pronašli najbolje rešenje za probleme sa kojima se susreću u korisničkoj podršci.

„Siena postavlja novi standard u kojem se kompanije mogu osloniti na veštačku inteligenciju kako bi vodile smislene razgovore sa korisnicima i nudile im prava rešenja – efikasno kao ljudski agent“, rekao je Negrau.

Kompanije koje su implementirale Siena rešenje su prijavile rezultate koji uključuju automatizaciju 79% podrške tiketa, smanjenje vremena za prvi odgovor za 60% i smanjenje vremena za rešavanje problema za 45%, prema blog postu. Takođe su prijavile i povećanje prihoda jer autonomna AI rešenja odgovaraju na pitanja pre prodaje i pretvaraju posetioce internet prodavnica u kupce.

Kompanija će uskoro objaviti svoju roadmapu sa novim AI proizvodima koji proširuju njene mogućnosti i pokrenuti edukativni centar za pomoć timovima da integrišu AI u svoje tokove korisničke podrške, prema blog postu.

„Siena već transformiše svakodnevni rad timova za korisničku podršku i korisničko iskustvo tako što vodi prirodne razgovore sa ljudima koji misle da komuniciraju sa stvarnom osobom“, rekao je Negrau. „Ali to je samo početak. Naše nedavno finansiranje nam omogućava da nastavimo da pomerali granice tako što ćemo učiniti empatičnu AI temeljem modernog korisničkog iskustva.“

Generativna AI menja prirodu i kvalitet interakcije potrošača sa brendovima, izvestio je PYMNTS u junu. Sa sposobnošću otkrivanja emocija, pružanja saveta i obavljanja transakcija, ova tehnologija donosi korisničku podršku na sledeći nivo.

FAQ

Šta je Siena AI?

Siena AI je veštačka inteligencija koja autonomno obavlja interakcije sa korisnicima u podršci na više od 100 jezika i kanala, uključujući e-poštu, tekstualne poruke, društvene mreže i komentare.

Koje su prednosti implementacije Siena AI rešenja?

Kompanije koje su koristile Siena AI rešenje prijavile su automatizaciju 79% tiketa za podršku, smanjenje vremena odgovora za 60% i smanjenje vremena potrebnog za rešavanje problema za 45%. Takođe su zabeležile povećanje prihoda jer autonomna AI rešenja odgovaraju na pitanja pre prodaje i pretvaraju posetioce internet prodavnica u kupce.

Koje su planove Siena kompanije za budućnost?

Siena će uskoro objaviti roadmapu sa novim AI proizvodima koji će proširiti njene mogućnosti. Takođe će pokrenuti edukativni centar za pomoć timovima da integrišu AI u svoje tokove korisničke podrške i tako unaprede korisničko iskustvo.