Некатегоризовано

Samsung predstavio novi AI model Samsung Gauss na Samsung AI Forumu

Summary

Samsung je predstavio svoj najnoviji generativni AI model, Samsung Gauss, tokom Samsung AI Foruma u sredu. Model je nazvan po poznatom matematičaru Karl Fridrih Gausu, poznatom po svojim doprinosima u teoriji normalne distribucije. Ovaj model se uklapa u sveobuhvatnu viziju […]

Samsung predstavio novi AI model Samsung Gauss na Samsung AI Forumu

Samsung je predstavio svoj najnoviji generativni AI model, Samsung Gauss, tokom Samsung AI Foruma u sredu. Model je nazvan po poznatom matematičaru Karl Fridrih Gausu, poznatom po svojim doprinosima u teoriji normalne distribucije. Ovaj model se uklapa u sveobuhvatnu viziju Samsunga da iskoristi potencijal AI tehnologije za unapređenje života globalnih potrošača. Ova vest je objavljena tokom godišnjeg Samsung AI Foruma u Seulu, platforme koju organizuju Samsung Research i Samsung Advanced Institute of Technology od 2017. godine.

Samsung je otkrio da je Gauss model razvijen od strane Samsung Research-a i trenutno se koristi za unapređenje produktivnosti zaposlenih u kompaniji. Budući planovi uključuju proširenje primene modela na različite funkcionalnosti proizvoda.

Samsung Gauss se sastoji od tri komponente: Samsung Gauss Language, Samsung Gauss Code i Samsung Gauss Image.

Komponenta Language je generativni jezički model koji ima za cilj da poboljša radnu efikasnost pomažući u zadacima kao što su sastavljanje e-mailova, sumiranje dokumenata i prevod. Takođe, ima potencijal da unapredi korisničko iskustvo omogućavajući pametniju kontrolu uređaja. Ovaj model ima veliku fleksibilnost i može se koristiti i na cloud platformi i na uređajima.

Komponenta Code je kodni asistent koji olakšava razvoj softvera unutar kompanija. Programeri se oslanjaju na interaktivno korisničko sučelje koje podržava funkcije kao što su opisivanje koda i generisanje testnih slučajeva, čime se ubrzava proces programiranja.

Komponenta Image se specijalizuje za generisanje i uređivanje slika na jednostavan način. Omogućava promenu stila, dodavanje elemenata i konverziju niskokvalitetnih slika u visokokvalitetne, pokazujući svoju svestranost u manipulaciji vizuelnim sadržajem.

Samsung ističe da su ovi modeli primenjivi na samom uređaju, ističući zaštitu korisničkih privatnih podataka. Pored toga, kompanija aktivno rešava sigurnosne probleme putem svog AI Red Team-a, posvećenog proučavanju sigurnosnih i privatnih pitanja u svakoj fazi implementacije AI tehnologije, od sakupljanja podataka do lansiranja usluga.

Takođe pročitajte: Amazon će se suočiti sa OpenAI i Microsoftom sa Olympus AI: Izveštaj

FAQ:
1. Koje su komponente modela Samsung Gauss?
– Model Samsung Gauss se sastoji od tri komponente: Samsung Gauss Language, Samsung Gauss Code i Samsung Gauss Image.

2. Kako komponenta Language poboljšava radnu efikasnost?
– Komponenta Language je generativni jezički model koji pomaže u zadacima kao što su sastavljanje e-mailova, sumiranje dokumenata i prevod, čime se poboljšava radna efikasnost.

3. Šta je kodna komponenta modela Samsung Gauss?
– Komponenta Code je kodni asistent koji olakšava razvoj softvera unutar kompanija putem interaktivnog korisničkog sučelja.

4. Čemu služi komponenta Image modela Samsung Gauss?
– Komponenta Image specijalizuje se za generisanje i uređivanje slika na jednostavan način, omogućavajući promenu stila, dodavanje elemenata i konverziju slika niske rezolucije u visokorezolucione.