Некатегоризовано

Salomé Gomis-Trezise: Kreativno oslikavanje sveta putem veštačke inteligencije

Summary

Salomé Gomis-Trezise, uz pomoć veštačke inteligencije (AI), stvara slike koje oslikavaju njen doživljaj sveta, putovanje i prepreke koje savlađuje. Fotografija, kao jedinstveni kreativni izraz, omogućava joj da uhvati emocije i scene na način koji je opipljiviji od drugih umetničkih oblika“, […]

Salomé Gomis-Trezise: Kreativno oslikavanje sveta putem veštačke inteligencije

Salomé Gomis-Trezise, uz pomoć veštačke inteligencije (AI), stvara slike koje oslikavaju njen doživljaj sveta, putovanje i prepreke koje savlađuje. Fotografija, kao jedinstveni kreativni izraz, omogućava joj da uhvati emocije i scene na način koji je opipljiviji od drugih umetničkih oblika“, kaže Salomé Gomis-Trezise. Iako se bavi fotografijom još od svoje osme godine, profesionalno se bavi tim poslom tek poslednjih godinu dana, ali je za to vreme već uspela da se etablira kao talent vredan pažnje.

Dok još istražuje svoj stil, fotografkinja je oduvek bila zainteresovana za sve delove procesa stvaranja slike, od postavljanja scenografije i pronalaženja rekvizita, do stilizovanja, kastinga i umetničke režije. „Uživam u slobodi izvođenja svoje vizije nezavisno od drugih. To je konstantan proces učenja, istraživanja novih načina rada i stvaranja“, kaže ona.

Gomis-Treziseova se kreativnost odražava i u načinu na koji koristi opremu – pretežno koristi svoj iPhone za fotografisanje. „Fotografisanje na mom iPhone-u je bilo slučajno otkriće; tokom zaključavanja, to mi je bio jedini dostupni alat“, kaže ona. „Na moje iznenađenje, otkrila sam da mogu postići iste rezultate kao sa fotoaparatom i uživala sam u spontanom stvaranju. Čvrsto verujem da dobro oko i kreativni um prevazilaze ograničenja opreme.“

Gornja slika: Sedeli smo u parku, 2022; Iznad: Bez naslova, 2023

FAQ

Kako Salomé Gomis-Trezise koristi veštačku inteligenciju?

Salomé Gomis-Trezise koristi veštačku inteligenciju za stvaranje slika koje odražavaju njeno iskustvo sveta, putovanje i prepreke koje savlađuje. AI tehnologija joj omogućava da eksperimentiše sa različitim tehnikama obrade slike i da stvori jedinstvene vizuale.

Koju opremu koristi Salomé Gomis-Trezise za fotografisanje?

Salomé Gomis-Trezise pretežno koristi svoj iPhone za fotografisanje. Tokom perioda zaključavanja, otkrila je da može postići iste rezultate kao sa profesionalnim fotoaparatom koristeći svoj iPhone. Veruje da dobro oko i kreativni um prevazilaze ograničenja opreme.

Koje su teme koje Salomé Gomis-Trezise istražuje kroz svoje fotografije?

Kroz svoje fotografije, Salomé Gomis-Trezise istražuje teme kao što su emocije, putovanje i prepreke. Njen kreativni izraz omogućava joj da uhvati jedinstvene trenutke i prenese svoja iskustva na gledaoca.