Некатегоризовано

„Airbnb“ preuzima tajanstveni AI startap Gameplanner.AI

Summary

U jednom iznenađujućem potezu, poznata platforma za iznajmljivanje smeštaja, „Airbnb“, objavila je ovog tjedna da je preuzela startup kompaniju Gameplanner.AI. Iako cifra ugovora nije otkrivena, procenjuje se da je vrednost akvizicije bila manje od 200 miliona dolara. Gameplanner.AI je startup […]

„Airbnb“ preuzima tajanstveni AI startap Gameplanner.AI

U jednom iznenađujućem potezu, poznata platforma za iznajmljivanje smeštaja, „Airbnb“, objavila je ovog tjedna da je preuzela startup kompaniju Gameplanner.AI. Iako cifra ugovora nije otkrivena, procenjuje se da je vrednost akvizicije bila manje od 200 miliona dolara.

Gameplanner.AI je startup koji je započeo svoje poslovanje 2020. godine i od tada je radio u tajnosti. Ovaj pristup, poznat kao „stealth mode“, često se koristi od strane startupova kako bi zaštitili svoje intelektualno vlasništvo ili izbegli nepotrebnu pažnju konkurencije.

Iako detalji o tačnim uslugama koje Gameplanner.AI pruža nisu poznati, pretpostavlja se da se radi o kompaniji koja se fokusira na primenu veštačke inteligencije u planiranju igara. Njihovo strateško partnerstvo sa „Airbnb“-om otvara brojne mogućnosti za dalji razvoj i integraciju njihove tehnologije u platformu za rezervaciju smeštaja.

Ova akvizicija predstavlja korak napred za „Airbnb“ u njihovom nastojanju da se prošire i diversifikuju. Kompanija je već dugo prisutna u industriji putovanja i smeštaja, ali ulaganje u inovativne startapove omogućava im da ostanu korak ispred konkurencije.

FAQ:

Šta je „stealth mode“?
„Stealth mode“ je strategija u kojoj kompanija radi u tajnosti kako bi zaštitila svoje ideje, intelektualno vlasništvo i izbegla nepotrebnu pažnju konkurencije.

Kakve mogućnosti otvara ova akvizicija za „Airbnb“?
Akvizicija Gameplanner.AI omogućava „Airbnb“-u dalji razvoj i integraciju veštačke inteligencije u platformu za rezervaciju smeštaja, pružajući nove mogućnosti i poboljšanja korisničkog iskustva.

Da li je vrednost ugovora o preuzimanju objavljena?
Iako cifra ugovora nije objavljena, procenjuje se da je vrednost akvizicije bila manje od 200 miliona dolara.

Sources:
– https://example.com