Некатегоризовано

Punjab će uvoditi kurseve veštačke inteligencije (AI) u državne škole

Summary

Punjabski ministar Bhagwant Mann je najavio da će kursevi veštačke inteligencije (AI) biti uvedeni u državne škole širom te države. Inicijativa ima za cilj da obuči 1 lakh učenika u oblasti veštačke inteligencije, a 10.000 nastavnika će takođe dobiti obuku […]

Punjab će uvoditi kurseve veštačke inteligencije (AI) u državne škole

Punjabski ministar Bhagwant Mann je najavio da će kursevi veštačke inteligencije (AI) biti uvedeni u državne škole širom te države. Inicijativa ima za cilj da obuči 1 lakh učenika u oblasti veštačke inteligencije, a 10.000 nastavnika će takođe dobiti obuku kako bi predavali ove kurseve.

Govoreći na mitingu u Amritsaru, Mann je naglasio važnost revolucije u obrazovanju u Punjabu. On je istakao da će se država, koja je poznata po Zelenoj i Beloj revoluciji, sada usredsrediti na transformaciju sektora obrazovanja.

Ministar je dalje spomenuo dodelu finansijskih sredstava za različite projekte infrastrukture u obrazovanju, uključujući izgradnju ogradnih zidova, nameštaja, toaleta i novih učionica. Takođe je istakao imenovanje „menadžera kampusa“ u svakoj školi.

Važno je napomenuti da Punjab ima za cilj da postane prva država u zemlji koja će obezbediti WiFi konekcije u svakoj školi. Mann je obećao da će u roku od šest meseci sve škole u državi imati internet.

Pored razvoja infrastrukture, Mann je istakao napore vlade da unapredi stručnost nastavnika i pruži učenicima mogućnosti za unapređenje njihovog znanja. Nastavnici se šalju u inostranstvo i unutar zemlje na stručnu obuku, dok se učenici podstiču da posete prestižne institucije poput ISRO-a.

Dalje, Mann je pohvalio napore svoje vlade u stvaranju radnih mesta u Punjabu, ističući da je prema zaslugama i transparentnosti obezbeđeno više od 36.000 radnih mesta u različitim sektorima. Ponovio je vladinu politiku nulte tolerancije prema korupciji, naglašavajući da se preduzimaju oštre mere protiv korumpiranih političara u državi.

Ukupno, uvođenje kurseva veštačke inteligencije u državne škole u Punjabu odražava zajedničke napore da se učenicima opreme suštinske veštine za budući tržište rada i da se revolucionizuje obrazovni sistem u državi.