Некатегоризовано

Zaštita sigurnosti veštačke inteligencije: Inovativan pristup integrisanju bezbednosnih mera u AI/ML razvojni proces

Summary

SEATTLE, 20. novembar 2023. godine – Protect AI, vodeća kompanija za sigurnost veštačke inteligencije (AI) i mašinskog učenja (ML), danas je najavila da će CEO i suosnivač Ian Swanson biti pozvan da održi ključno predavanje na AI World Congress 2023 […]

Zaštita sigurnosti veštačke inteligencije: Inovativan pristup integrisanju bezbednosnih mera u AI/ML razvojni proces

SEATTLE, 20. novembar 2023. godine – Protect AI, vodeća kompanija za sigurnost veštačke inteligencije (AI) i mašinskog učenja (ML), danas je najavila da će CEO i suosnivač Ian Swanson biti pozvan da održi ključno predavanje na AI World Congress 2023 u Londonu na temu sajber bezbednosti za AI.

ČINJENICE O PREDAVAČU:
Ian Swanson, CEO i osnivač kompanije Protect AI. Pre nego što je osnovao Protect AI, Ian je bio glavni načelnik za AI i ML poslovanje u kompaniji Amazon Web Services. Takođe je bio potpredsednik mašinskog učenja u kompaniji Oracle, gde je nadgledao strategiju za AI i ML proizvode. Prethodno je Ian bio CEO i osnivač platforme za nauku o podacima u preduzeću DataScience.com, koja je bila preuzeta od strane kompanije Oracle u maju 2018. godine. Ranije u svojoj karijeri, Ian je bio rukovodilac u kompanijama American Express i Sprint, kao i CEO kompanije Sometrics. Sometrics je 2008. godine lansirao prvu globalnu virtuelnu valutu na tržištu i upravljao sa više od 3,3 biliona jedinica virtuelne valute za više od 250 miliona ljudi u 180 zemalja. Kompanija je preuzeta od strane American Expressa 2011. godine.

O TEMI:
U doba kada se veštačka inteligencija i mašinsko učenje sve više integrišu u poslovne operacije, značaj osiguranja ovih sistema od sajber bezbednosnih pretnji dostiže kritičnu tačku. Ovo predavanje će pružiti dublje istraživanje u kompleksni svet sigurnosti veštačke inteligencije i mašinskog učenja (AI/ML), ukazujući na jedinstvena ranjivosti koje inherentno postoje u ovim sistemima. Ian će predstaviti koncept MLSecOps-a, inovativnog pristupa koji integriše bezbednosne prakse u proces razvoja AI/ML.

Predavanje će objasniti specifične bezbednosne izazove u zaštiti AI/ML sistema od sajber pretnji, uključujući manipulacije ponašanja modela, otrovanje podacima i krađu modela. Takođe će biti predstavljene strategije za proaktivno smanjenje rizika, naglašavajući važnost ugradnje sigurnosnih mera tokom celokupnog životnog ciklusa razvoja modela, od početnog dizajna do implementacije i održavanja. Učesnici će naučiti:
1. Jedinstvene ranjivosti AI/ML sistema i najnovije trendove u sajber pretnjama.
2. Praktične metodologije za integraciju robustnih sigurnosnih mera tokom procesa razvoja AI/ML koristeći princip MLSecOps.
3. Efikasne strategije za kontinuirano praćenje i zaštitu AI/ML sistema od ranjivosti u lancu snabdevanja, curenja podataka i poverljivih informacija.

GDE:
AI World Congress 2023, Millennium Gloucester Hotel London Kensington, 4-18 Harrington Gardens, South Kensington, London, England

KADA:
Sajber bezbednost za AI – 27. novembar u 11:10 AM

VIŠE INFORMACIJA:
Za više informacija i registraciju, posetite https://aiconference.london/register/. Za zakazivanje razgovora sa Ian Swanson-om kontaktirajte Marc Gendron na [email protected].

O Protect AI:
Protect AI omogućava sigurniju primenu veštačke inteligencije pružajući organizacijama mogućnost da vidite, znate i upravljate njihovim ML okruženjima od početka do kraja. Radar platforma kompanije pruža vidljivost i mogućnost auditovanja ML površine napada, stvarajući ML listu materijala (ML BOM), rešava sigurnosne ranjivosti i otkriva pretnje kako bi se sprečilo curenje podataka i poverljivih informacija. Osnovao ih je tim lidera u oblasti veštačke inteligencije iz kompanija Amazon i Oracle, a finansiraju ih Acrew Capital, boldstart ventures, Evolution Equity Partners, Knollwood Capital, Pelion Ventures i Salesforce Ventures. Kompanija ima svoje sedište u Sijetlu, sa kancelarijama u Dalasu i Raleighu. Za više informacija posetite nas na vebu i pratite nas na LinkedIn i X/Twitter.

Izvor: Business Wire (https://www.businesswire.com)