Некатегоризовано

Džouns futures će biti otvorene u nedelju uveče, zajedno sa S&P 500 futures i Nasdaq futures

Summary

Džouns futures će biti otvorene u nedelju uveče, zajedno sa S&P 500 futures i Nasdaq futures. Nvidia (NVDA) izveštaji o poslovanju su veoma važni za berzanske dobitke i veliki broj kompanija koje se bave veštačkom inteligencijom. Uklanjanje Sema Altmana iz […]

Džouns futures će biti otvorene u nedelju uveče, zajedno sa S&P 500 futures i Nasdaq futures

Džouns futures će biti otvorene u nedelju uveče, zajedno sa S&P 500 futures i Nasdaq futures. Nvidia (NVDA) izveštaji o poslovanju su veoma važni za berzanske dobitke i veliki broj kompanija koje se bave veštačkom inteligencijom. Uklanjanje Sema Altmana iz OpenAI postavlja dodatna pitanja za Microsoft i druge kompanije u sektoru veštačke inteligencije.

Ovo uključuje Microsoft (MSFT), roditeljsku kompaniju Google-a – Alphabet (GOOGL), Meta Platforme (META), Palantir Technologies (PLTR) i Super Micro Computer (SMCI).

Berzanski rast ima još jednu snažnu nedelju, podržan niskom inflacijom i padom prinosa na trezorima. Glavni indeksi su se zaustavili krajem nedelje, ali nisu hteli da padnu. Zaustavljanje ili povlačenje može biti konstruktivno, omogućavajući nekim liderima da prave nove unosne transakcije.

Nasdaq uskoro ulazi u „snažan trend“, možda već u ponedeljak. Snažan trend je vreme za agresivnost, ali i dalje sa disciplinom.

Nvidia, Microsoft, Meta i Google akcije su sve u zonama za kupovinu, sa PLTR akcijama i Super Micro oko nivoa za unos. Očigledno, Nvidia izveštaji o poslovanju mogu biti veliki pozitivan ili negativan katalizator.

Microsoft, Nvidia i Meta Platforme su na IBD Leaderboard-u. META akcije su na Švinks-Trejderu. MSFT akcije su na IBD lista dugoročnih lidera. Nvidia akcije, Microsoft i Super Micro su na IBD 50 listi. Microsoft, Meta Platforme i SMCI akcije su na IBD Big Cap 20 listi.

Video ugrađen u ovaj članak razmatra nedeljna berzanska dešavanja i analizira NVDA akcije, Novo Nordisk (NVO) i MongoDB (MDB).

Danasšnji Dow Jones Futures

Džouns futures će biti otvorene u 18:00 ET u nedelju, zajedno sa S&P 500 futures i Nasdaq 100 futures.

Trebalo bi zapamtiti da dešavanja u Džouns futures-u i drugde tokom noći ne moraju nužno da se prenesu na stvarno trgovanje u sledećoj redovnoj berzanskoj sesiji.

Berzanski rast

Berzanski rast je snažno napredovao nakon umerenog izveštaja o inflaciji u utorak, a zatim je blago pojačao dobitak tokom ostatka nedelje.

Dow Jones Industrial Average je porastao za 1,9% u prošlonedeljnom berzanskom trgovanju. S&P 500 indeks je skočio za 2,2%. Nasdaq composite je skočio za 2,4%.

Mali-cap Russell 2000 je skočio za 5,4%, iako je odbačen sa 200-dnevnog trenda. Invesco S&P 500 ravnovesni ETF (RSP) je porastao za 3,4% i vratio se na svoj 200-dnevni trend.

First Trust Nasdaq 100 ravnovesni ETF (QQEW), koji je dobar proxy za rastuće lidere u oblasti akcija, skočio je za 2,9% i prešao svoje oktobarske vrhove.

Nasdaq 100 je dostigao gotovo do своg najvišeg od jula prošle godine.

Nasdaq composite i S&P 500 se kreću oko svojih kratkoročnih vrhova iz septembra, a naredna prepreka su najviši dometi tokom 52 nedelje iz jula.

Tržište se zaustavlja, ali definitivno nije povlačenje. S&P 500 i Nasdaq imaju četvorodnevnu seriju dobitaka. Od kraja oktobra, ti indeksi su imali samo dve sednice u kojima su pale vrednosti akcija.

Vodeće akcije se dobro ponašaju i šire se. Chip, softver, kao i neke e-trgovine, maloprodaje, finansijske, putničke i industrijske/aerozagađivače, su među vodećima.

Prinos na američke 10-godišnje Obveznice je pao za gotovo 19 baznih poena na 4,44%, dostigavši najniže nivoe u poslednja dva meseca.

Fjučersi na američku sirovu naftu su pali za 1,7% na $75.89 po barelu prošle nedelje. Tokom nedelje, sirova nafta je dostigla najnižu vrednost od jula, ali se oporavila za 4,1% nakon izveštaja da OPEC+ može dodatno smanjiti proizvodnju.

Snažan Trend

Nisu sve berzanske tržišne ekspanzije iste. Neke su krhke i kratkotrajne, dok druge pokazuju pravu snagu. Snažan trend označava upravo to.

Snažni trend uključuje nekoliko kriterijuma, neki od kojih su već ispunjeni.

Nasdaq je bio iznad donjeg nivoa 21-dnevnog eksponencijalnog pokretnog proseka najmanje 10 uzastopnih sesija. 50-dnevni pokretni prosek se kreće naviše.

Šta je onda preostalo?

21-dnevna EMA linija mora zatvoriti iznad 50-dnevne linije najmanje pet uzastopnih sesija. Ponedeljak će biti peti dan.

Ako je ponedeljak pozitivna sesija za Nasdaq, snažan trend će početi. Ako nije, snažan trend će početi sa sledećim povratkom.

Snažan trend je vreme za veću agresivnost, uključujući i otvorenost prema agresivnim rastućim preduzećima i volju za dugoročnim držanjem akcija.

Berzanske tržišne ekspanzije u snažnim trendovima često vode do velikih dobitaka, ali ponekad ti trendovi brzo izgube na snazi. Stoga nastavite pratiti dešavanja na tržištu.

ETF-ovi

Među ETF-ovima za rast, iShares Expanded Tech-Software Sector ETF (IGV) je skočio za 2,65% dostižući 52-nedeljni rekord. MSFT akcije su glavna komponenta, a PLTR akcije takođe značajan deo portfelja. VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) je skočio za 3,4% dostižući rekordni nivo. Nvidia akcije su najveći deo portfelja SMH.

Severnokorejske akcije

Izveštaji o poslovanju Nvidia se očekuju u utorak uveče. Vol Strit očekuje da će prodaja u fiskalnom Q3 porasti za 481%, sa prihodom uvećanim za 173% na $16.19 milijardi. Ali nakon dva ogromna izveštaja o premašivanju očekivanja, investitori možda očekuju mnogo više od toga.

Analitičari će takođe tražiti komentare o uticaju strože kontrole izvoza iz Kine.

Nvidia akcije su porasle za 2% prošle nedelje do $492.98, krećući se u zoni za kupovinu iz double-bottom baze. Zvanična tačka za kupovinu je $476.09. Kao i šire tržište i mnoge vođe, NVDA akcije su uglavnom zaustavile rast nakon utorka.

Veštačka inteligencija

Microsoft akcije su zabeležile rast od 17 centi, dostigavši $369.84, povlačeći se 1,7% u petak od rekordne vrednosti u četvrtak. Deonice su zadržane unutar raspona sa kupovnom osnovom čaše i drže se iznad proseka.

U utorak, Microsoft je najavio unutarnji AI čip kako bi smanjio svoju zavisnost od Nvidie i drugih kompanija.

Nekoliko trenutnih gubitaka došlo je na račun OpenAI-a, koji je podržan od strane Microsofta. OpenAI je saopštio da direktor Sema Altmana napušta kompaniju jer „upravni odbor više nema poverenja“ u njegovo vođstvo. Petak uveče, Greg Brockman, predsednik i suosnivač kompanije OpenAI, je rekao da odlazi zbog „današnjih vesti“.

FAQ:
1. Koji su futures koji će biti otvoreni u nedelju uveče?
– Dow Jones futures, S&P 500