Некатегоризовано

Amgen i PostEra započinju partnerstvo u otkrivanju lekova uz pomoć veštačke inteligencije

Summary

US biotehnološka kompanija PostEra udružila se sa Amgenom za višestruku saradnju u otkrivanju lekova. Partneri će koristiti PostEra-ovu platformu veštačke inteligencije Proton i stručnost kompanije Amgen u otkrivanju lekova kako bi razvili do pet programa sa malim molekulima. Proton platforma […]

Amgen i PostEra započinju partnerstvo u otkrivanju lekova uz pomoć veštačke inteligencije

US biotehnološka kompanija PostEra udružila se sa Amgenom za višestruku saradnju u otkrivanju lekova. Partneri će koristiti PostEra-ovu platformu veštačke inteligencije Proton i stručnost kompanije Amgen u otkrivanju lekova kako bi razvili do pet programa sa malim molekulima.

Proton platforma je napredna platforma za mašinsko učenje koja omogućava kompletni proces dizajna-izrade-testiranja lekova, koji često može biti dugotrajan i skup. Pružajući efikasan način za optimizaciju ovog procesa, Proton pomaže ubrzanju otkrivanja novih lekova.

Direktor kompanije PostEra, Aaron Morris, izjavio je: „Verujemo da veštačka inteligencija može značajno poboljšati otkrivanje lekova, ali smo takođe svesni hajpa oko ove tehnologije. Zbog toga smo naporno radili da dokažemo vrednost Protona na stvarnim istraživačkim programima, sa više partnera, u različitim terapijskim oblastima.“

PostEra već sarađuje sa kompanijom Pfizer od 2020. godine, a saradnju su proširili u 2022. godini za 13 miliona dolara unapred i 248 miliona dolara u budućim fazama. Kompanija je takođe prikupila 24 miliona dolara u investicionom krugu Serije A u januaru 2022. godine.

Amgen je prošle godine najavio saradnju sa Generate Medicines radi korišćenja njihove tehnologije zasnovane na mašinskom učenju za otkrivanje i razvoj proteinskih terapija za pacijente.

FAQ:
1. Šta je Proton platforma?
Proton platforma je napredna platforma za mašinsko učenje koja omogućava kompletni proces dizajna-izrade-testiranja lekova.

2. Koje su prednosti veštačke inteligencije u otkrivanju lekova?
Veštačka inteligencija može značajno ubrzati proces otkrivanja lekova, optimizovati njihov dizajn i smanjiti troškove istraživanja i razvoja.

3. Kakvu saradnju ima PostEra sa Pfizerom?
PostEra sarađuje sa kompanijom Pfizer od 2020. godine, a njihova saradnja je proširena za dodatne faze istraživanja u vrednosti od 13 miliona dolara unapred i 248 miliona dolara u budućim fazama.

4. Koliko je PostEra prikupio sredstava u investicionom krugu Serije A?
PostEra je prikupio 24 miliona dolara u investicionom krugu Serije A u januaru 2022. godine.