Некатегоризовано

Maybe Sammy: The Most Influential Bar in the World

Summary

Maybe Sammy, situiran ispod tornja u centralnom delu Sidneja, iako nema nijednu periku u tom području 2023. godine, ima fantastičnu atmosferu i iskustvo koji će vas očarati. Nedavno je proglašen najuticajnijim barom na svetu prema globalnom rangiranju Top 500 barova […]

Maybe Sammy: The Most Influential Bar in the World

Maybe Sammy, situiran ispod tornja u centralnom delu Sidneja, iako nema nijednu periku u tom području 2023. godine, ima fantastičnu atmosferu i iskustvo koji će vas očarati. Nedavno je proglašen najuticajnijim barom na svetu prema globalnom rangiranju Top 500 barova koje generiše AI analizom velike količine podataka – recenzije, rezultate pretrage na internetu i društvene medije. Da bismo proverili ovo priznanje, Guardian Australia je odlučio da bar stavi na test.

Njihove roze sofe, tropski tapeti, disko kugla i spoljni prostor za sedenje čine Maybe Sammy prijatnom i pristupačnom destinacijom za uživanje u pićima. Konobari, koji su sve sami muškarci, nose pamučne ljubičasto-roze jakne sa crvenom ružom prišivenom na reveru. Na policama su izložene nagrade, a ovo mesto je prošlog meseca proglašeno za najbolji australijski bar petu godinu zaredom, kao i za 15. najbolji bar na prestižnoj listi „World’s 50 Best Bars“ koju biraju ljudi. Od otvaranja u januaru 2019. godine, Maybe Sammy je osvojio mnoge druge nagrade.

Na meniju se nalazi 14 „miraža“, koktela inspirisanih trenucima koje su barmeni doživeli tokom godine. Centralni deo menija je piće pod nazivom „Nemojte osvajati prijatelje salatom“ (eng. You Don’t Win Friends With Salad), koje se sastoji od džina Hendrick’s, šerija Tio Pepe, Helena Spiritusa empirika, bosiljka, dinje, sode od paradajza i maslinovog ulja na vrhu. Menadžer bara Hunter Gregory ističe da je ovo odličan izbor.

Atmosfera u Maybe Sammy je uveče fantastična, sa poslovnim ljudima koji su izašli iz kancelarije, parovima na romantičnom dejtu i posetiocima koji žele da iskuse specijalitete bara. Unutra su takođe prisutni gostujući barmeni iz Atine koji su obučeni u svilene košulje sa printom i prave koktele pod nazivom „Ali Bomayes“. Zabava je na vrhuncu, sa roze pištoljima za mehuriće i pesmom iz filma „Mamma Mia“. Gosti hrle da vide ovaj spektakl i naravno, da ga fotografišu i snime.

Dok uživam u svom koktelu i razmišljam o slatko-gorkoj kombinaciji koju osećam, koja uključuje plavi sir i ruzmarin, pitam se da li postoji veza između mehurića, koji su prolazni i ne zahtevaju mnogo od nas, i društvenih medija. Možda je ovo samo svetla, zabavna igra, uz izvanredna pića i uslugu.

Možete dodati video na svoje društvene mreže i biti deo ove zabave, bez razmišljanja i bez razdvojenosti. Na trenutak, nema razlike između njih i nas – i to je predivna stvar. A onda pogledam konobara i vidim gomilu telefona uperenu ka njemu.

Često postavljana pitanja

Pitanje: Kako je Maybe Sammy postao najuticajniji bar na svetu?
Odgovor: Maybe Sammy je postao najuticajniji bar na svetu na osnovu globalnog rangiranja Top 500 Barova koje koristi AI algoritme za analizu velike količine podataka kao što su recenzije, rezultati pretrage na internetu i prisustvo na društvenim mrežama.

Pitanje: Da li se Maybe Sammy nalazi u centru Sidneja?
Odgovor: Da, Maybe Sammy se nalazi u centralnom delu Sidneja, u području poznatom kao The Rocks.

Pitanje: Koja je posebnost koktela u Maybe Sammy?
Odgovor: Maybe Sammy nudi izbor od 14 „miraža“ koktela, inspirisanih trenucima koje su barmeni doživeli tokom godine. Jedan od popularnih koktela je „Nemojte osvajati prijatelje salatom“ koji se sastoji od džina Hendrick’s, šerija Tio Pepe, Helena Spiritusa empirika, bosiljka, dinje, sode od paradajza i maslinovog ulja na vrhu.

Pitanje: Da li Maybe Sammy ima nagrade i priznanja?
Odgovor: Da, Maybe Sammy je dobio mnoge nagrade i priznanja, uključujući titulu najboljeg australijskog bara petu godinu zaredom i 15. mesto na listi „World’s 50 Best Bars“.