Некатегоризовано

Nova saradnja između Pendo-a i Google Cloud-a donosi unapređene digitalne korisničke doživljaje

Summary

Raleigh, Sjeverna Karolina, Sunnyvale, Kalifornija i Lisbon, Portugal – Pendo, lider u upravljanju korisničkim iskustvom aplikacija, danas je objavio proširenu saradnju sa Google Cloud-om kako bi iskoristio mogućnosti njihovog generativnog veštačke inteligencije (gen AI) na Pendo One platformi. Pendo će […]

Nova saradnja između Pendo-a i Google Cloud-a donosi unapređene digitalne korisničke doživljaje

Raleigh, Sjeverna Karolina, Sunnyvale, Kalifornija i Lisbon, Portugal – Pendo, lider u upravljanju korisničkim iskustvom aplikacija, danas je objavio proširenu saradnju sa Google Cloud-om kako bi iskoristio mogućnosti njihovog generativnog veštačke inteligencije (gen AI) na Pendo One platformi. Pendo će integrisati sa Vertex AI kako bi pružio timovima za razvoj proizvoda i vlasnicima aplikacija funkcionalnosti koje ubrzavaju otkriće proizvoda, poboljšavaju kampanje za rast i zadržavanje korisnika, i pružaju personalizovano korisničko iskustvo.

Kroz ovu saradnju, Pendo će primeniti moćne jezičke modele Google Cloud-a kako bi značajno unapredio radne procese timova za razvoj proizvoda. Kao rezultat toga, Pendo će omogućiti automatsko generisanje vodiča, analizu korisničkog angažmana i olakšati rad na temelju povratnih informacija korisnika.

Novi scenariji korišćenja uključuju:

– Kreiranje vodiča u aplikaciji pomoću veštačke inteligencije: Korisnici sada mogu jednostavno pokrenuti proces kreiranja vodiča klikom na dugme. Na primer, menadžer proizvoda u finansijskoj kompaniji može lako kreirati, urediti i pokrenuti set poruka unutar aplikacije kako bi korisnike usmerio na nove funkcionalnosti, koristeći uvide iz Pendo-a za rešavanje uobičajenih problema i tačaka trenja.

– Sažimanje i uređivanje sadržaja: Korisnici sada mogu koristiti pomoćno oruđe za pisanje koje koristi veštačku inteligenciju kako bi saželi, razradili i uredili sadržaj vodiča koristeći stil koji žele. Na primer, menadžer proizvoda može generisati tekstualni sadržaj za kampanju vodiča unutar aplikacije na osnovu postojećih marketinških kampanja.

– Analiza povratnih informacija korisnika: Korisnici sada mogu primeniti veštačku inteligenciju kako bi identifikovali ključne teme u povratnim informacijama korisnika, kao što su Net Promoter Score (NPS) ankete i povratne informacije od kupaca i internih stakeholdera. Na primer, menadžer proizvoda u potrošačkom preduzeću može brzo analizirati i sumirati povratne informacije korisnika nakon recentnih promena u navigaciji mobilne aplikacije, što će mu pomoći da prioritetizuje razvoj proizvoda i optimizuje korisničko iskustvo.

Puno iskorišćenje mogućnosti veštačke inteligencije omogućeno je kroz zajednički rad Pendo-a i Google Cloud-a na velikom skupu podataka o korišćenju proizvoda. Pendo AI koristi 16 biliona klikova, prevlačenja, odgovora na ankete, zahteva za povratne informacije i pregleda vodiča prikupljenih od preko 10.000 kompanija koje koriste Pendo. Preko 20 milijardi ovih podataka se generiše svakodnevno od strane više od 800 miliona ljudi koji koriste aplikacije koje rade na Pendo platformi.

Kako bi pomogli timovima za razvoj proizvoda u korišćenju veštačke inteligencije, Pendo i Google Cloud su se udružili sa Mind the Product, najvećom zajednicom menadžera proizvoda, kako bi pokrenuli besplatnu trening sesiju „Veštačka inteligencija za menadžment proizvodima“. Ovaj online kurs traje tri sata i osmišljen je za menadžere proizvoda i druge zainteresovane koji žele da nauče kako da koriste veštačku inteligenciju u svom radu na razvoju proizvoda.

Više o Pendo AI možete saznati ovde, a prijavu za kurs možete izvršiti ovde.

FAQ:

1. Šta je Pendo?
Pendo je kompanija koja se bavi upravljanjem korisničkim iskustvom aplikacija. Njihova platforma omogućava kompanijama svih veličina da koriste aplikacije kao osnovu za ostvarivanje prihoda, efikasnih procesa i osnaživanje zaposlenih.

2. Šta je Vertex AI?
Vertex AI je platforma Google Cloud-a za veštačku inteligenciju koja omogućava developerima da lako koriste i integrišu mogućnosti veštačke inteligencije u svoje aplikacije.

3. Koja je svrha saradnje između Pendo-a i Google Cloud-a?
Saradnja između Pendo-a i Google Cloud-a ima za cilj da omogući poboljšanje digitalnih korisničkih doživljaja kroz korišćenje veštačke inteligencije. Pendo će koristiti mogućnosti Vertex AI platforme kako bi unapredio svoju Pendo One platformu i omogućio timovima za razvoj proizvoda da brže i efikasnije kreiraju vodiče unutar aplikacija, analiziraju povratne informacije korisnika i optimizuju korisničko iskustvo.