Некатегоризовано

Veštačka inteligencija u fokusu BIZIT panela – AI Fatamorgana

Summary

BIZIT konferencija je drugog dana održala panel posvećen veštačkoj inteligenciji (AI). Moderacija panela pod nazivom AI Fatamorgana pripala je Dejanu Ristanoviću, glavnom i odgovornom uredniku PC Press-a. Učesnici panela su bili dr Dušica Filipović Đurđević (Filozofski fakultet), Danilo Krivokapić (SHARE […]

Veštačka inteligencija u fokusu BIZIT panela – AI Fatamorgana

BIZIT konferencija je drugog dana održala panel posvećen veštačkoj inteligenciji (AI). Moderacija panela pod nazivom AI Fatamorgana pripala je Dejanu Ristanoviću, glavnom i odgovornom uredniku PC Press-a. Učesnici panela su bili dr Dušica Filipović Đurđević (Filozofski fakultet), Danilo Krivokapić (SHARE Fondacija), Prof. dr Stevan Milinković (Yottaanswers Inc.), Petar Vasić (Vasić media) i Nenad Cvjetićanin (advokat), koji je celokupnu temu posmatrao iz pravnog ugla.

Tokom panela, konstatovano je da je veštačka inteligencija tema godine koja nije iznenadila stručnjake. Ipak, šira javnost je ostala iznenađena pojavom alata poput „ChatGPT“, koji je stvorio utisak da se komunicira sa stvarnim čovekom. Svaki panelista je dao primere primene veštačke inteligencije kako u svom poslu, tako i u privatnom životu. Naglašeno je da će podrška upotrebi veštačke inteligencije biti izazovna jer zahteva pravne propise i modifikacije, a da će se ove promene realizovati tek kada društvo jasno definiše svoje želje i ciljeve u vezi sa veštačkom inteligencijom. Dodatno je naglašena važnost foruma, rasprava i skupova koji doprinose širem dijalogu o ovoj temi. Napredak u oblasti veštačke inteligencije je fascinantan, ali postavlja se pitanje kako će se ova tehnologija odraziti na profesije kao što su slikari, vajari, kompozitori, pisci.

Uključite se u diskusiju!

Frequently Asked Questions (FAQ)

Šta je BIZIT?

BIZIT je konferencija posvećena informacionim tehnologijama i inovacijama.

Ko su učesnici panela AI Fatamorgana?

Učesnici panela su dr Dušica Filipović Đurđević (Filozofski fakultet), Danilo Krivokapić (SHARE Fondacija), Prof. dr Stevan Milinković (Yottaanswers Inc.), Petar Vasić (Vasić media) i Nenad Cvjetićanin (advokat).

Ko je moderirao panel AI Fatamorgana?

Panel je moderirao Dejan Ristanović, glavni i odgovorni urednik PC Press-a.

Koje su teme obrađene tokom panela?

Panel je diskutovao o trenutnom stanju i budućnosti veštačke inteligencije, mogućim izazovima, kao i primenom veštačke inteligencije u različitim oblastima.

Kako mogu da pristupim snimku celog panela AI Fatamorgana?

Ceo panel možete pogledati na zvaničnom YouTube kanalu PC Press-a na sledećem linku: [dodati link]

Kako mogu da prati nove sadržaje na PC Press YouTube kanalu?

Pozivamo vas da se pridružite zvaničnom PC Press YouTube kanalu i pratite nas tako što ćete pritisnuti dugme „Subscribe“, kako bismo zajedno napredovali i donosili još kvalitetniji sadržaj.