Некатегоризовано

Microsoft Privlači Sam Altmana, Bivšeg CEO-a OpenAI, da Vodi Novi Napredni AI Istraživački Tim

Summary

Microsoft CEO Satya Nadella je objavio da će bivši CEO OpenAI, Sam Altman, voditi novi napredni AI istraživački tim u okviru Microsofta. Altman će preuzeti ovu ulogu zajedno sa bivšim predsednikom i predsednikom Bord je openAI, Gregom Brockmanom, i ostalim […]

Microsoft Privlači Sam Altmana, Bivšeg CEO-a OpenAI, da Vodi Novi Napredni AI Istraživački Tim

Microsoft CEO Satya Nadella je objavio da će bivši CEO OpenAI, Sam Altman, voditi novi napredni AI istraživački tim u okviru Microsofta. Altman će preuzeti ovu ulogu zajedno sa bivšim predsednikom i predsednikom Bord je openAI, Gregom Brockmanom, i ostalim kolegama.

Microsoft, tehnološki gigant, uložio je milijarde dolara u OpenAI i ima blisku tehnološku saradnju sa tom kompanijom. Nadella je istakao da će Microsoft obezbediti sve neophodne resurse za uspeh ovog novog tima.

Vest o dolasku Altmana i Brockmana u Microsoft je iznenadila mnoge, posebno zbog njihovog nedavnog uklanjanja iz OpenAI-a. Međutim, Nadella je izjavio da se raduje upoznavanju Sheara i novog vođstva OpenAI-a.

OpenAI je postao poznat javnosti ove godine nakon što je lansirao svoj ChatGPT chatbot, koji korisnicima omogućava da kucanjem jednostavnih tekstualnih upita dobijaju odgovore koji mogu voditi do dubljih razgovora.

Ova nova saradnja između Microsofta, OpenAI-a i njihovih vodećih stručnjaka u oblasti veštačke inteligencije obećava značajan napredak u istraživanju i razvoju ove tehnologije. Nadamo se da će timovi sinergijski sarađivati i doneti inovativna rešenja koja će veću korist imati za korisnike i partnere.

FAQ:
1. Ko će voditi novi napredni AI istraživački tim u Microsoftu?
Sam Altman, bivši CEO OpenAI i Greg Brockman, bivši predsednik i predsednik Bord-a OpenAI-a, će zajedno sa drugim kolegama voditi novi tim.
2. Koliko je Microsoft uložio u OpenAI?
Microsoft je uložio milijarde dolara u OpenAI.
3. Koje su prednosti ove saradnje između Microsofta i OpenAI-a?
Ova saradnja otvara mogućnosti za zajedničko istraživanje i razvoj napredne veštačke inteligencije, što bi moglo doneti inovativna rešenja koja koristi korisnicima i partnerima.
4. Koje su dosadašnje inovacije OpenAI-a?
OpenAI je stekao široku popularnost nakon lansiranja svog ChatGPT chatbota, koji korisnicima omogućava da dobiju odgovore na svoje pitanja kroz tekstualne upite.