Некатегоризовано

Oracle Planira Pružanje Usluga za Razvoj AI Modela u Sigurnom Organizacionom Okruženju

Summary

Oracle, tehnološki gigant, planira pružanje usluga indijskim organizacijama za razvoj AI modela unutar sigurnog organizacionog okruženja, u skladu sa sve većom usvojenošću AI u regionu, izjavio je Srikanth Doranadula, potpredsednik grupe za tehnologiju i sisteme kompanije Oracle India. Trend migracije […]

Oracle Planira Pružanje Usluga za Razvoj AI Modela u Sigurnom Organizacionom Okruženju

Oracle, tehnološki gigant, planira pružanje usluga indijskim organizacijama za razvoj AI modela unutar sigurnog organizacionog okruženja, u skladu sa sve većom usvojenošću AI u regionu, izjavio je Srikanth Doranadula, potpredsednik grupe za tehnologiju i sisteme kompanije Oracle India. Trend migracije podataka u oblak i značaj čuvanja osetljivih podataka iza zaštitnih zidova radi konstrukcije AI modela raste. „Fokus je na osnaživanju preduzeća da slobodno grade AI modele uz efikasno korišćenje svojih podataka za razvoj AI, uz istovremeno poštovanje strogih mera privatnosti unutar svojih prostorija, odgovarajući sve većoj potrebi za upravljanjem poverljivim podacima u rapidno promenjivoj tehnološkoj sferi“, rekao je Doranadula za businessline.

FAQ:

Q: Koje su ključne prednosti Oracle-ovog pristupa AI infrastrukturi?
A: Oracle-ov pristup AI infrastrukturi naglašava nisku latenciju i efikasne prenose podataka putem konekcija između memorije. Ova arhitektura omogućava bržu obradu i prenos većih količina podataka koji su bitni za AI usluge.

Q: Kako je Oracle unapredio svoje AI kapacitete?
A: Oracle je napravio napredak u ubrzanju obuke AI modela i implementaciji Oracle Apex-a za aplikacije kao što je upravljanje inventarom. Primena Oracle Cloud Infrastructure (OCI) je rezultirala poboljšanom tehnološkom podrškom i smanjenjem operativnih zahteva za oko 30 posto, kao što je primetio Doranadula.

Q: Kako Oracle podržava lokalne partnere u Indiji?
A: Oracle je pokrenuo dve inicijative – Cohere i Oracle Alloy. Oracle Alloy je platforma koja omogućava partnerima da deluju kao pružaoci cloud usluga (CSP-ovi) i ponude različite usluge dostupne u javnom oblaku klijentima. Oracle takođe sarađuje sa partnerskim sistem integratorima u Indiji radi dalje saradnje.

Q: Koje su najnovije nadogradnje Oracle Analytics Cloud-a?
A: Nedavno su integrisane mogućnosti AI u Oracle Analytics Cloud putem OCI generativne AI tehnologije. Nove mogućnosti obuhvataju interakcije sa podacima koje pokreće AI, razumevanje dokumenata i kontekstualne uvide kao deo softverskih integrisanja.

U Indiji, Oracle posluje već preko 30 godina i uslužuje preko 20.000 klijenata različitih poslovnih razmera, uz značajne investicije u istraživanje i razvoj. Oracle ima posvećene timove za razvoj proizvoda i doprinosi inicijativi „Make in India“. Kompanija je uspostavila dva oblaka u Hyderabadu i Mumbaju, sa mogućim planovima za proširenje u Bangaloreu.