Некатегоризовано

Omnicom i Getty Images: Prva saradnja u vezi sa Generativnom AI tehnologijom

Summary

Novi York, 14. novembar 2023. /PRNewswire/ – Omnicom (NYSE: OMC) danas je najavio pionirsku saradnju sa Getty Images (NYSE: GETY), koja će mu omogućiti raniji pristup Generativnoj AI tehnologiji od strane Getty Images. Nova alatka kombinuje izvanredan kreativni sadržaj Getty […]

Omnicom i Getty Images: Prva saradnja u vezi sa Generativnom AI tehnologijom

Novi York, 14. novembar 2023. /PRNewswire/ – Omnicom (NYSE: OMC) danas je najavio pionirsku saradnju sa Getty Images (NYSE: GETY), koja će mu omogućiti raniji pristup Generativnoj AI tehnologiji od strane Getty Images. Nova alatka kombinuje izvanredan kreativni sadržaj Getty Images-a sa najnovijom AI tehnologijom, pružajući sigurno i pravno zaštićeno sredstvo za generaciju umetničkih dela.

Kao deo svog Alfa testiranja, Omnicom je integrisao ovaj alat u svoj Otvoreni operativni sistem, Omni. Kombinovanjem alata sa podacima koje pruža Omni, timovi agencije će moći sigurno da kreiraju sadržaj u skladu sa brendom koji pomaže oglašivačima da postignu bolje rezultate. Takođe, imaće mogućnost da unesu alat u ekosisteme svojih klijenata i prilagode ga njihovim podacima kako bi proizveli sigurne slikovne sadržaje sa prepoznatljivim stilom i jezikom brenda.

Omnicomov izvršni potpredsednik i glavni tehnološki direktor, Paolo Yuvienco, izjavio je: „Ponosni smo što smo deo nove Generativne AI alatke Getty Images-a, koja će značajno pomoći našim timovima da pređu od ideje do realizacije na jednostavan način. Getty Images deli našu posvećenost odgovornom korišćenju AI tehnologije, što ovu alatku čini još privlačnijom za nas, posebno kada je izgrađena sa autentičnim vrhunskim sadržajem. Pružanje sigurne opcije našim timovima i klijentima pravi je preokret, i jedva čekamo da iskoristimo mogućnosti ove alatke zajedno sa njima.“

Generativna AI tehnologija Getty Images-a lansirana je u septembru 2023. godine i razvijena je na najnovijoj arhitekturi modela Edify, koja je deo NVIDIA Picassa, postrojenja za generativne AI modele za vizuelni dizajn. Alatka je trenirana isključivo na sadržaju koji pruža Getty Images, sa neograničenim obeštećenjem za komercijalnu upotrebu. Sa širokom zaštitom i pravima na korišćenje, korisnici mogu preuzeti i licencirati bilo koji vizuelni materijal koji generišu, što pomaže timovima Omnicoma da brže pređu od ideja do realizacije.

Grant Farhall, glavni produktni direktor u Getty Images, izjavio je: „Dajemo brendovima slobodu da istražuju Generativnu AI tehnologiju za interno stvaranje ideja, uz istovremeno poverenje da ovaj sadržaj mogu koristiti u komercijalnim okruženjima sa istim zaštitama kao što pružaju naše svetski priznate biblioteke prethodno snimljenih fotografskih sadržaja. Ponosni smo što smo sarađivali sa Omnicomom tokom probnog perioda kako bismo uskladili alatku sa kontinuiranim potrebama tržišnih stručnjaka i oglašivača.“

Oba preduzeća zauzimaju čvrst stav o odgovornim praksama veštačke inteligencije. Omnicom je deo Koalicije za Provenijenciju i Autentičnost sadržaja (C2PA) koja teži da izgradi i standardizuje budući okvir za verifikaciju sadržaja i zaštitu autentičnosti aktivnih sredstava veštačke inteligencije za autore, brendove i potrošače. Pored toga, Omnicom je prvo oglašivačko holding preduzeće koje je pristupilo Inicijativi Content Authenticity (CAI) kompanije Adobe, koja ima za cilj povećanje poverenja i transparentnosti u digitalnom sadržaju. Ova inicijativa je odgovorna za promociju C2PA standarda.

Getty Images je takođe preduzeo važne korake kako bi zaštitio uredničku integritet i javno poverenje u medije u doba sve većeg korišćenja AI alatki i platformi, tako što je potpisao otvoreno pismo zajedno sa nekoliko medijskih kompanija i organizacija u kojem su navedeni principi predloženi za regulatorne i industrijske mere, uključujući transparentnost trening setova, jasno obeležavanje sadržaja generisanog pomoću AI tehnologije, napore za eliminaciju pristrasnosti u sadržaju kreiranom pomoću AI tehnologije i druge. Sa najnovijom alatkom od strane Getty Images, korisnici mogu biti sigurni da je sadržaj koji generišu siguran za upotrebu u komercijalnim okruženjima i da ne sadrži zaštićene brendove, proizvode, likove ili prepoznatljive osobe.

FAQ (Najčešća pitanja)

1. Koja kompanija je najavila saradnju u vezi sa Generativnom AI tehnologijom?

Omnicom i Getty Images najavili su saradnju u vezi sa Generativnom AI tehnologijom.

2. Koji alat je Omnicom integrisao u svoj sistem?

Omnicom je integrisao Generativnu AI alatku od strane Getty Images u svoj otvoreni operativni sistem, Omni.

3. Šta omogućava ovaj alat pri kreiranju sadržaja?

Ovaj alat omogućava bezbedno kreiranje sadržaja koji je u skladu sa brendom i pomaže oglašivačima da postignu bolje rezultate.

4. Na kojim principima su zasnovane kompanije u pogledu korišćenja veštačke inteligencije?

Oba preduzeća, Omnicom i Getty Images, zauzimaju čvrst stav o odgovornim praksama veštačke inteligencije i podržavaju razvoj standarda i inicijativa koje obezbeđuju autentičnost i transparentnost u digitalnom sadržaju.

5. Kako korisnici mogu biti sigurni u korišćenje generisanog sadržaja?

Korisnici mogu biti sigurni da je sadržaj koji generišu koristeći alatku od strane Getty Images siguran za komercijalnu upotrebu i da ne sadrži zaštićene brendove, proizvode, likove ili prepoznatljive osobe.