Некатегоризовано

Notion AI: Poboljšanje organizacije zadatka uz novu Q&A opciju

Summary

Screenshot by Sabrina Ortiz/ZDNET U tradicionalnom smislu, kako biste održali organizovan tok rada, koristili biste planer ili kalendar i zapisivali sve. Međutim, u digitalnom dobu su se pojavile i online alternative, kao što je Notion AI, koji je jedna od […]

Notion AI: Poboljšanje organizacije zadatka uz novu Q&A opciju

Screenshot by Sabrina Ortiz/ZDNET

U tradicionalnom smislu, kako biste održali organizovan tok rada, koristili biste planer ili kalendar i zapisivali sve. Međutim, u digitalnom dobu su se pojavile i online alternative, kao što je Notion AI, koji je jedna od vodećih platformi za praćenje zadataka na jednom mestu. Takođe: AI pionir Cerebras ima ‘izvanrednu godinu’ u oblasti hibridnog AI računarstva.

Sada, Notion AI proširuje svoje ponude još više uvodeći novu opciju nazvanu Q&A, koja je sada dostupna u beta verziji.

Ukoliko ste ikada koristili Notion, znate da on služi kao lična glavna stanica za sve vaše zadatke i možete uključiti sve informacije koje želite: beleške, dokumente, liste obaveza, slike i još mnogo toga. Takođe: ChatGPT je dobio svoje najveće ažuriranje do sada, uključujući nov izgled.

Iako je Notion oduvek pružao alate koji vam pomažu da organizujete svoje informacije na način koji vama odgovara, nova Q&A funkcija vam omogućava da sve što vam je potrebno pristupite mnogo lakše tako što jednostavno postavite pitanje. Umesto da sami tražite sadržaj, sve što treba da uradite je da kliknete na „Search“ u bočnoj traci Notiona, izaberete „Ask AI anything“ i zatim unesete pitanje ili kliknete na dugme sa iskre u desnom donjem uglu vašeg prozora aplikacije. Takođe, možete jednostavno kliknuti na prečicu na tastaturi – Cmd+Shift+K na Mac-u i Ctrl+Shift+K na Windows-u – i postaviti pitanje kada niste u aplikaciji Notion. Takođe: 4 načina da povećate upotrebljivost AI prema mišljenju stručnjaka iz industrije.

Mogućnost Q&A je omogućena saradnjom sa kompanijama Anthropic i OpenAI, što osigurava isporuku kontekstualnih odgovora. Da bi korisnici osećali sigurnost pri korišćenju AI uz poverljive ili lične podatke, Notion AI objašnjava da se korisnički podaci ne koriste za obuku modela. Q&A opcija je uključena u sve pretplate Notion AI, a ako je AI dodatak kupljen pre 6. novembra 2023. godine, opcija će biti postepeno dostupna u narednim danima. Takođe: 67% IT lidera tvrdi da AI može povećati efikasnost zaposlenih.

Ukoliko još niste kupili AI dodatak, možete ga dodati bilo kojem plaćenom planu za 8 dolara mesečno, plaćajući godišnje, ili 10 dolara mesečno, plaćajući mesečno, i zatim zatražiti pristup Q&A beta verziji.

Veštačka inteligencija <!–>

FAQ

Šta je Notion AI?

Notion AI je platforma za praćenje zadataka na jednom mestu. Omogućava korisnicima organizaciju informacija kao što su beleške, dokumenti, liste obaveza i slike.

Šta je nova Q&A opcija?

Nova Q&A opcija omogućava korisnicima Notion AI da postavljaju pitanja kako bi lakše pristupili informacijama. Umesto da sami traže sadržaj, korisnici jednostavno postavljaju pitanje i dobijaju odgovore.

Koje su prednosti korišćenja Q&A opcije?

Korišćenje Q&A opcije omogućava brži pristup informacijama, smanjuje potrebu za ručnim pretragama i olakšava organizaciju zadatka.

Da li se korisnički podaci koriste za trening modela Notion AI?

Ne, korisnički podaci se ne koriste za trening modela Notion AI. Kompanija objašnjava da se podaci korisnika ne koriste za obuku AI modela radi zaštite poverljivih informacija.