Некатегоризовано

Oglasi za bivšeg igrača NBA Brandon Huntera povučeni sa stranice MSN

Summary

Pre nekog vremena, oglas za bivšeg NBA igrača Brendona Hantera uklonjen je sa stranice MSN nakon što je sadržao izuzetno uvredljiv naslov koji se odnosio na košarkaša kao „beskorisnog“. Iako je autor oglasa naveden kao „Urednik“, postoje izveštaji koji ukazuju […]

Oglasi za bivšeg igrača NBA Brandon Huntera povučeni sa stranice MSN

Pre nekog vremena, oglas za bivšeg NBA igrača Brendona Hantera uklonjen je sa stranice MSN nakon što je sadržao izuzetno uvredljiv naslov koji se odnosio na košarkaša kao „beskorisnog“. Iako je autor oglasa naveden kao „Urednik“, postoje izveštaji koji ukazuju na to da je možda generisan pomoću veštačke inteligencije (AI).

Pored uvredljivog naslova, sam oglas je loše napisan, sa besmislenim rečenicama i brojnim gramatičkim greškama. Na primer, otvarajuća rečenica navela je da je Hanter „preminuo na 42 godine“, umesto „u 42. godini“. U članku se takođe opisuje Hanter kao „izuzetno istaknuti košarkaš srednje škole“, jasno pokazujući greške u kucanju i nezgrapne izraze.

Daljnje nepreciznosti pronađene su u opisu Hanterove košarkaške karijere. Tvrdilo se da je odigrao „67 utakmica“ tokom dve sezone i postigao „karijernih 17 poena na utakmici protiv Milvoki Baksa“. U stvarnosti, Hanter se onesvestio nakon vežbanja vruće joge, kako su potvrdili njemu bliski ljudi.

Brandon Hunter je bio draftovan od strane Boston Celticsa 2003. godine, a kasnije je igrao za ekipu Sioux Falls Skyforce. Nakon toga, igrao je za razne evropske timove pre nego što se povukao iz sporta 2013. godine.

Uklanjanje ovog neukusnog oglasa postavlja pitanja o korišćenju veštačke inteligencije u sajtovima za agregaciju vesti poput MSN-a. Microsoft, vlasnik MSN-a, još uvek nije izdao zvanično izvinjenje zbog uvredljivog sadržaja. Vredno je napomenuti da se ovaj incident dogodio nekoliko godina nakon što je MSN otpustio brojne kuratore i urednike vesti, koji su navodno zamenjeni softverom AI.