Некатегоризовано

Mondee Akvizicija kompanije Purplegrids donosi inovacije i poboljšanja u putničkoj industriji

Summary

Mondee, kompanija koja pruža platformu za rezervacije putovanja, nedavno je sprovela akviziciju kompanije Purplegrids, čija je vrednost procenjena na oko 19 miliona dolara. Purplegrids je kompanija specijalizovana za veštačku inteligenciju (AI) i razvija različite tehnologije kao što su generativni AI, […]

Mondee Akvizicija kompanije Purplegrids donosi inovacije i poboljšanja u putničkoj industriji

Mondee, kompanija koja pruža platformu za rezervacije putovanja, nedavno je sprovela akviziciju kompanije Purplegrids, čija je vrednost procenjena na oko 19 miliona dolara. Purplegrids je kompanija specijalizovana za veštačku inteligenciju (AI) i razvija različite tehnologije kao što su generativni AI, kompjuterski vid, duboko učenje i druge. Ova akvizicija ima za cilj da Mondee unapredi svoj AI putnički asistent i da integriše veštačku inteligenciju u različite delove kompanije kao što su prodaja i marketing.

Planovi kompanije Mondee su ambiciozni, kako kaže Orestes Fintiklis, potpredsednik Mondee-a i šef korporativne strategije i razvoja poslovanja. Kompanija planira da primeni tehnologiju Purplegrids u svim aspektima svog poslovanja. Kada se ima AI alatka koja je integrisana u celokupnu strategiju prodaje i marketinga, mogu se efikasnije rasporediti sredstva za marketing i postići snažniji rezultati.

Akvizicija je obavljena putem razmene deonica, gde je Mondee dobio oko 1,9 miliona deonica Purplegrids-a, čija je vrednost procenjena na 10 dolara po deonici. Nakon akvizicije, osnivači Purplegrids-a, Joseph John i Shibi Sudhakaran, kao i preko 50 članova tima, pridružiće se Mondee-u. Neki će biti integrisani u Mondee kao ceo, dok će ostali biti deo Mondee podružnice.

Ovo je peta akvizicija kompanije Mondee ove godine i ukupno devetnaesta. Međutim, prvi put su odlučili da kupe tehnološku kompaniju, fokusirajući se na konsolidaciju rascepljenog tržišta putničkih agencija. Mondee je ostvario prihod od 161,2 miliona dolara ove godine do kraja septembra, što je povećanje od 29% u odnosu na prethodnu godinu.