Некатегоризовано

Unilever otvara svoj prvi globalni laboratoriju za veštačku inteligenciju u Torontu

Summary

Unilever je saopštio otvaranje svog prvog i jedinog globalnog laboratorija za veštačku inteligenciju (AI) u Torontu. „Horizon3 Labs“, kako se laboratorija naziva, otvorena je u četvrtak sa ciljem da „ubrza generisanje novih koncepta, dizajna i projekata veštačke inteligencije“, izjavio je […]

Unilever otvara svoj prvi globalni laboratoriju za veštačku inteligenciju u Torontu

Unilever je saopštio otvaranje svog prvog i jedinog globalnog laboratorija za veštačku inteligenciju (AI) u Torontu. „Horizon3 Labs“, kako se laboratorija naziva, otvorena je u četvrtak sa ciljem da „ubrza generisanje novih koncepta, dizajna i projekata veštačke inteligencije“, izjavio je Unilever u saopštenju za medije.

Unilever je odlučio da upravo Toronto bude lokacija za svoj laboratorij za veštačku inteligenciju zbog „strateškog“ položaja, jer ovde već postoji koncentracija stručnosti u oblasti veštačke inteligencije u akademskom sektoru, startapima i već uspostavljenim kompanijama.

„Unilever će imati koristi od talentovanih stručnjaka koje gradsko okruženje pruža“, dodaje se u saopštenju kompanije, napominjući da će rad iz laboratorije u Torontu biti integrisan u njihovo globalno poslovanje.

Tokom procesa izbora lokacije za laboratoriju, kompanija je sarađivala sa agencijom za privlačenje investicija Toronto Global.

Stephen Lund, izvršni direktor agencije Toronto Global, nazvao je ovu vest „prekretničkom investicijom za tehnološki ekosistem u regionu Toronta“.

FOKUS NA VEŠTAČKU INTELIGENCIJU

Unilever je istakao da je ulaganje u laboratoriju došlo kao rezultat njihovog fokusa na primenu veštačke inteligencije radi povećanja produktivnosti i efikasnosti. Kompanija već koristi tehnologiju veštačke inteligencije u operacijama, uključujući podršku korisnicima, marketing i logistiku.

Na primer, kao vlasnik proizvođača sladoleda Ben and Jerry’s, Unilever je izjavio da trenutno ima 50.000 zamrzivača za sladoled sa ugrađenom veštačkom inteligencijom koji samostalno premeštaju zamrznute proizvode.

Pored toga, Unilever poseduje i druge brendove poput Dove, Hellmann’s, Vaseline, Degree, Axe i TRESemmé.

Često postavljana pitanja

1. Šta je veštačka inteligencija?

Veštačka inteligencija (AI) je grana informatike koja se bavi kreiranjem računarskih sistema koji imaju sposobnost da obavljaju zadatke koji obično zahtevaju ljudsku inteligenciju, poput prepoznavanja slika, razumevanja prirodnog jezika i donošenja odluka.

2. Kako će laboratorija za veštačku inteligenciju koristiti Toronto Global?

Toronto Global je agencija za privlačenje investicija koja je pomogla Unileveru u procesu izbora lokacije za laboratoriju u Torontu. Njihova saradnja je od ključnog značaja za privlačenje investicija i podršku tehnološkom ekosistemu u regionu.

3. Koje brendove Unilever poseduje?

Unilever poseduje različite brendove, uključujući Dove, Hellmann’s, Vaseline, Degree, Axe i TRESemmé. To su samo neki od brendova koje Unilever ima u svom portfoliu.