Некатегоризовано

Microsoft i Be My Eyes se udružuju kako bi poboljšali korisničku podršku za slepe osobe

Summary

Microsoft Corp. i Be My Eyes, aplikacija namenjena slepima i slabovidnim osobama, udružuju snage kako bi olakšali pristup korisničkoj podršci ove kompanije. Be My Eyes je osnovan 2015. godine i povezuje slepe osobe sa volonterima koji im mogu pomoći u […]

Microsoft i Be My Eyes se udružuju kako bi poboljšali korisničku podršku za slepe osobe

Microsoft Corp. i Be My Eyes, aplikacija namenjena slepima i slabovidnim osobama, udružuju snage kako bi olakšali pristup korisničkoj podršci ove kompanije. Be My Eyes je osnovan 2015. godine i povezuje slepe osobe sa volonterima koji im mogu pomoći u obavljanju zadataka koji bi inače bili nemogući. Pored toga, ova startap kompanija ima i alatku veštačke inteligencije nazvanu Be My AI, koja koristi model ChatGPT-4 koji je razvila kompanija OpenAI kako bi generisala opis fotografije koju je osoba napravila, bilo da se radi o deklaraciji proizvoda ili voću u prodavnici. Prema saopštenju Be My Eyes, softverski gigant iz Redmonda će integrisati Be My AI tehnologiju u svoj Microsoft Disability Answer Desk, koji se bavi korisničkom podrškom. Ova saradnja će omogućiti korisnicima Microsoft proizvoda koji su slepi ili slabovidni da reše probleme sa hardverom ili obavljaju zadatke kao što je instalacija nove verzije Windows softvera ili opisivanje PowerPoint prezentacije – sve to bez ljudske pomoći.

Korišćenje OpenAI GPT-4 tehnologije od strane Be My Eyes je pohvaljeno na konferenciji za razvojne programere ove startap kompanije, kao primer kako njihov jezički model može koristiti slike kao ulaz i davati odgovore na prirodnom jeziku. Saradnju između Be My Eyes i Microsofta podržava i Sam Altman iz OpenAI, koji je istakao da su njihovi AI modeli značajno unapredili svakodnevne živote osoba sa slabim vidom ili slepim osobama.

Testiranje vizuelne korisničke podrške koju je pokrenuo Be My Eyes sa Microsoft korisnicima ove godine pokazalo je da samo 10% ljudi koji su koristili AI alatku bilo zatražili pomoć od ljudskog agenta. Takođe, kompanija je saopštila da su upiti rešavani brže uz pomoć Be My AI alatke, pri čemu su korisnici u proseku provodili 4 minuta u razgovoru sa AI, nasuprot 12 minuta sa ljudskim agentom.

FAQ:
1. Šta je Be My Eyes?
Be My Eyes je aplikacija koja povezuje slepe osobe sa volonterima koji im mogu pomoći u obavljanju različitih zadataka.

2. Kako će Microsoft integrisati Be My AI tehnologiju?
Microsoft će integrisati Be My AI tehnologiju u svoj Microsoft Disability Answer Desk, koji se bavi korisničkom podrškom.

3. Koje prednosti donosi korišćenje Be My AI alatke?
Korišćenje Be My AI alatke omogućava korisnicima da reše probleme sa hardverom ili obavljaju različite zadatke bez potrebe za ljudskom pomoći, čime se ubrzava proces korisničke podrške.