Некатегоризовано

Novi AI dodaci koji unapređuju Microsoft Teams

Summary

Microsoft je najavio dolazak dve nove AI-funkcije u Microsoft Teams koje će poboljšati vaš glas i web kameru. Nova opcija „uređivanje pozadine“ stiže u Microsoft Teams Premiumu početkom 2024. godine i koristi generativne AI efekte kako bi očistila i zamenila […]

Novi AI dodaci koji unapređuju Microsoft Teams

Microsoft je najavio dolazak dve nove AI-funkcije u Microsoft Teams koje će poboljšati vaš glas i web kameru. Nova opcija „uređivanje pozadine“ stiže u Microsoft Teams Premiumu početkom 2024. godine i koristi generativne AI efekte kako bi očistila i zamenila nered u pozadini tokom video poziva.

Iako Microsoft Teams već duže vreme nudi različite virtuelne pozadine, ova opcija uređivanja će raditi u stvarnoj sobi, slično kao što to rade filteri proširene stvarnosti na Snapchatu. Može čak dodati biljke, svetla i sezonske predmete u pozadinu iza vas. Moramo da vidimo kako će ovo funkcioništi u praksi, ali ako radi jednako dobro kao na GIF-u ispod, mogla bi biti dobra opcija za sakrivanje nereda u pozadini i izbegavanje virtuelnih koji izgledaju veštački.

* FAQs

Kako će raditi opcija „uređivanje pozadine“ u Microsoft Teamsu?

Opcija „uređivanje pozadine“ koristi generativne AI efekte kako bi očistila i zamenila nered u pozadini tokom video poziva. Moći će dodati biljke, svetla i sezonske predmete u pozadinu iza korisnika, što će omogućiti skrivanje nereda u stvarnoj sobi i izbegavanje virtuelnih pozadina koje izgledaju veštački.

Kako radi opcija „izolacija glasa“ u Microsoft Teamsu?

Opcija „izolacija glasa“ prepoznaje korisnikov glas i suzbija druge zvukove kako bi osigurala da se samo korisinik čuje tokom nezakazanih poziva i sastanaka. Nakon što korisnik aktivira ovu funkciju, AI u Teamsu će prepoznati njegov glas i potpuno eliminisati druge glasove, što omogućava da ga se čuje samo u bučnoj kafeteriji.

Koji su ostali AI-dodaci u Microsoft Teamsu?

Pored opcija „uređivanje pozadine“ i „izolacija glasa“, Microsoft dodaje i poboljšanja Copilot-a u Microsoft Teamsu. Copilot će sada omogućiti sastanke bez funkcije transkripcije, pomoćnika za pisanje poruka i mogućnost sažetka sastanaka.

Izvor: The Verge