Некатегоризовано

Veštačka inteligencija zahteva sveobuhvatnu društvenu regulaciju, tvrdi Satya Nadella iz kompanije Microsoft

Summary

SEATL – Razvoj i korišćenje veštačke inteligencije, koji se odvija u Evropi, SAD i drugim delovima sveta, zahtevaju regulaciju od strane celokupnog društva, a ne samo od strane kompanija, tvrdi Satya Nadella, izvršni direktor Microsoft-a. Nadella se obratio novinarima u […]

Veštačka inteligencija zahteva sveobuhvatnu društvenu regulaciju, tvrdi Satya Nadella iz kompanije Microsoft

SEATL – Razvoj i korišćenje veštačke inteligencije, koji se odvija u Evropi, SAD i drugim delovima sveta, zahtevaju regulaciju od strane celokupnog društva, a ne samo od strane kompanija, tvrdi Satya Nadella, izvršni direktor Microsoft-a.

Nadella se obratio novinarima u četvrtak u sedištu Microsoft-a u Redmondu, Vašington i izjavio da ne smatra Kinu geopolitičkim rizikom za svoju kompaniju.

Veštačka inteligencija (AI) je sposobnost računarskog sistema da izvršava zadatke koji obično zahtevaju ljudsku inteligenciju, kao što su prepoznavanje slika, obavljanje jezičkih zadataka, rešavanje složenih problema i donošenje odluka. Njen napredak i sveprisutnost u današnjem svetu donose nove mogućnosti i izazove.

Nadella je naglasio važnost regulisanja veštačke inteligencije od strane društva u celini, a ne samo kompanija. Njegova izjava ukazuje na potrebu za uspostavljanjem etičkih smernica i zakonskih okvira koji će obezbediti ispravnu upotrebu ove tehnologije.

FAQ:
1. Šta je veštačka inteligencija?
Veštačka inteligencija (AI) je sposobnost računarskog sistema da izvršava zadatke koji obično zahtevaju ljudsku inteligenciju.

2. Zašto je potrebna regulacija veštačke inteligencije od strane celokupnog društva?
Regulacija od strane društva u celini obezbeđuje etičku i odgovornu upotrebu veštačke inteligencije i sprečava zloupotrebu ove tehnologije.

Izvori:
– www.microsoft.com