Некатегоризовано

Novi kreativni alati na Facebooku i Instagramu omogućavaju korisnicima uređivanje fotografija

Summary

Facebook i Instagram, popularne društvene mreže, sada imaju nove kreativne alate zasnovane na veštačkoj inteligenciji koji će korisnicima omogućiti uređivanje svojih fotografija i kreiranje visokokvalitetnih video zapisa. Ove opcije su integrisane u ove platforme zahvaljujući Emu, kompanijskom osnovnom modelu za […]

Novi kreativni alati na Facebooku i Instagramu omogućavaju korisnicima uređivanje fotografija

Facebook i Instagram, popularne društvene mreže, sada imaju nove kreativne alate zasnovane na veštačkoj inteligenciji koji će korisnicima omogućiti uređivanje svojih fotografija i kreiranje visokokvalitetnih video zapisa. Ove opcije su integrisane u ove platforme zahvaljujući Emu, kompanijskom osnovnom modelu za generisanje slika, koji je razvio Meta Mark Zuckerberg.

Prva nova opcija nazvana „Emu Edit“ omogućuje korisnicima precizno menjanje slika na osnovu teksta. Ovaj alat pruža korisnicima mogućnost da bez ikakvog iskustva u uređivanju slika uklanjaju ili zamene objekte i ljude na fotografijama. Korisnici jednostavno unose tekstualni opis, poput „pretvori psa u pandu“, a Emu Edit će prepoznati psa na slici i obaviti željene izmene. Ovaj alat je napredniji od već postojećih opcija koje pružaju Adobe, Google i Canva.

Druga opcija, nazvana „Emu Video“, omogućuje generisanje videa na osnovu tekstualnih upita ili referentnih slika. Iako rezultati trenutno nisu realistični, predstavljaju korak napred u odnosu na prethodne animacije koje je Meta proizveo.

Emu Edit i Emu Video značajne su nadogradnje u uređivanju fotografija i kreiranju video zapisa na Facebooku i Instagramu. Ove opcije pružaju korisnicima veštačku inteligenciju koja olakšava uređivanje slika i stvaranje visokokvalitetnih video zapisa.

FAQ:

1. Koji su novi kreativni alati dostupni korisnicima na Facebooku i Instagramu?
– Emu Edit i Emu Video su nova kreativna rešenja zasnovana na veštačkoj inteligenciji koja omogućavaju korisnicima uređivanje slika i kreiranje video zapisa.

2. Kako Emu Edit funkcioniše?
– Emu Edit omogućuje precizno menjanje slika na osnovu unosa teksta. Korisnici mogu jednostavno uneti tekstualni opis izmena koje žele i Emu Edit će obaviti željene izmene na slici.

3. Šta je Emu Video?
– Emu Video je alatka za generisanje videa na osnovu tekstualnih upita ili referentnih slika. Trenutno rezultati nisu realistični, ali predstavljaju korak napred u odnosu na prethodne animacije koje je Meta proizveo.

4. Kada će nove mogućnosti za uređivanje stići na Facebook i Instagram?
– Trenutno nema informacija o tačnom datumu kada će nove mogućnosti biti dostupne na ovim platformama.