Некатегоризовано

Meta otvorio novi pogled na veštačku inteligenciju

Summary

Novi potez kompanije Meta sastoji se od raspoređivanja i reorganizacije članova svog tima za odgovornu veštačku inteligenciju. Ova promena ima za cilj optimizaciju resursa ka projektnim aktivnostima generativne veštačke inteligencije. Grupa koja je do sada bila zadužena za nadgledanje i […]

Meta otvorio novi pogled na veštačku inteligenciju

Novi potez kompanije Meta sastoji se od raspoređivanja i reorganizacije članova svog tima za odgovornu veštačku inteligenciju. Ova promena ima za cilj optimizaciju resursa ka projektnim aktivnostima generativne veštačke inteligencije. Grupa koja je do sada bila zadužena za nadgledanje i regulisanje bezbednosti i etike veštačke inteligencije na platformama poput Instagrama i Facebooka sada je rasporedjena na druge zadatke.
Budući da vodeći igrači u polju veštačke inteligencije stavljaju bezbednost kao glavni prioritet, redistribucija članova tima za odgovornu veštačku inteligenciju izazvala je pitanja o tome kako Meta doživljava siguran i odgovoran razvoj proizvoda baziranih na veštačkoj inteligenciji.
Šta mislite o timovima za etički razvoj u projektima veštačke inteligencije? Podelite svoje misli na LinkedIn-u, X-i ili Facebook-u. Radujemo se vašem mišljenju!

Česta pitanja

1. Koje timove je Meta rasporedio nakon reorganizacije?

Meta je rasporedio članove tima za odgovornu veštačku inteligenciju na druge pozicije. Veći deo je premešten u tim za generativnu veštačku inteligenciju, dok su neki dodeljeni timu za infrastrukturu veštačke inteligencije.

2. Kako Meta pristupa bezbednosti proizvoda baziranih na veštačkoj inteligenciji?

Kompanija Meta ističe da iako su članovi tima za odgovornu veštačku inteligenciju redistribuirani, očekuje se da će i dalje doprineti etici i bezbednosti veštačke inteligencije kroz nove zadatke.

3. Koje su posledice raspoređivanja tima za odgovornu veštačku inteligenciju?

Raspoređivanje članova tima za odgovornu veštačku inteligenciju podstiče pitanja da li je Meta istinski posvećena sigurnom i odgovornom razvoju proizvoda baziranih na veštačkoj inteligenciji.


Meta je donela odluku o promeni tima za odgovornu veštačku inteligenciju kako bi se fokusirala na razvoj generativne veštačke inteligencije. Ova promena dolazi nakon što je kompanija prošla kroz više restrukturacija i otpuštanja u 2023. godini.

Tim za odgovornu veštačku inteligenciju je raspoređen na nove pozicije unutar Meta organizacije. Ova grupa je bila zadužena za nadgledanje i regulisanje bezbednosti i etike veštačke inteligencije na platformama poput Instagrama i Facebooka. Većina članova tima je premeštena na pozicije u timu za generativnu veštačku inteligenciju, dok su drugi raspoređeni u tim za infrastrukturu veštačke inteligencije. Cilj generativne veštačke inteligencije je da sustigne konkurenciju kao što su Google i OpenAI i do kraja godine pruži konkretne modele za kreiranje sadržaja.

Ova odluka dolazi nakon prethodnih promena u timu za odgovornu veštačku inteligenciju. Postavlja se pitanje da li Meta zaista želi da se posveti sigurnom i odgovornom razvoju proizvoda baziranih na veštačkoj inteligenciji.

Česta pitanja

1. Da li su etički razvojni timovi važni za projekte veštačke inteligencije?

Opinion| RS – Da li su etički razvojni timovi važni za projekte veštačke inteligencije? XXljudi kažu da jesu.

2. Kako će se raditi na etici i bezbednosti proizvoda baziranih na veštačkoj inteligenciji nakon raspoređivanja tima za odgovornu veštačku inteligenciju?

Rad na etici i bezbednosti veštačke inteligencije se nastavlja. XXMnogi stručnjaci veruju da će članovi bivšeg tima nastaviti da doprinose ovim važnim aspektima kroz nove zadatke.

3. Kako druge kompanije pristupaju sigurnom razvoju veštačke inteligencije?

Drugi lideri u oblasti veštačke inteligencije, kao što su Microsoft, Google, Anthropic i OpenAI, takođe se fokusiraju na bezbednost i etičke aspekte veštačke inteligencije.